"Ηγεμονικό" συμβόλαιο για Αντετοκούνμπο

Ηγεμονικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς καθώς τα «ελάφια» έσπευσαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Γιάννη, ένα χρόνο πριν την λήξη του αποφέροντας στον Έλληνα διεθνή το μυθικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 4 χρόνια αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2017 ως το καλοκαίρι του 2021.

Με το συμβόλαιο αυτό ο Αντετοκούνμπο γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας και ο κάτοχος του υψηλότερου συμβολαίου στην ιστορία των Μπακς, αφήνοντας πίσω του μεγάλους σταρ του ΝΒΑ. Άφησε πίσω του τα 91 εκατ. δολάρια για εξαετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Μάικλ Ρεντ το καλοκαίρι του 2005.

Επίσης ο Giannis ξεπερνά πλέον σε απολαβές τους συμπαίκτες του Κρις Μίντλετον και Γκρεγκ Μονρό, που πέρσι το καλοκαίρι είχαν υπογράψει έναντι 70 εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια και 50 εκατ. δολαρίων για τρία χρόνια αντίστοιχα. Το Top 5 των μεγαλύτερων συμβολαίων στην ιστορία των Μπακς συμπληρώνει ο Άντριου Μπόγκουτ, που το 2008 είχε υπογράψει για πέντε χρόνια έναντι 60 εκατ. δολαρίων.