Στην Ελλάδα ο χρυσός ολυμπιονίκης- "Πρέπει να χάσεις για να μάθεις να κερδίζεις"

Ο “Άρχοντας των κρίκων”πάτησε Ελλάδα!

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο 26χρονος γυμναστής έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με την πτήση «ΑΖ 720» της Alitalia και έγινε δεκτός με φρενήρη ενθουσιασμό από το πλήθος κόσμου που περίμενε την άφιξή του!

«Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου είναι και οι θερμές ευχές που έχω λάβει όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε βγαίνοντας από το χώρο παραλαβής των αποσκευών.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος» είπε αφού τα πράγματα και για εκείνον και για τον προπονητή του, τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελε.  «Θα ήθελα να πω, πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε πρώτα αποτύχαμε. Αν δεν αποτύχεις δεν θα πετύχεις ποτέ. Και αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα κερδίσεις ποτέ» συμπλήρωσε.

«Υπό άλλες συνθήκες σε μια τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει ένα, με δύο βήματα. Δεν ξέρω τι έγινε, όμως κόλλησα στο έδαφος» είπε για την υποδειγματική προσγείωση που όπως είπε του έδωσε και την βαθμολογία του νικητή.

«Το μεγαλύτερο μου δώρο και η μεγαλύτερη μου ευχή. Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να είναι σαν το ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση» είπε για το όνειρό του να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με τη γυμναστική.

«Δεδομένης της κατάστασης η πολιτεία κάνει ότι μπορεί. Σίγουρα θέλουμε περισσότερα. Αν τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέρνουμε να φέρουμε τρία χρυσά μετάλλια», φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρξε λίγη παραπάνω στήριξη είπε και δεν παρέλειψε να τονίσει: «Δεν είναι τυχαίο που και τα τρία χρυσά μετάλλια, ήρθαν από αθλητές που στηρίχτηκαν από τη Stoiximan».

Θυμίζουμε πως τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, θα υποδεχτεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα τους συνοδεύει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Να σημειωθεί πως ο Λευτέρης Πετρούνιας προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα μαζί με τους συναθλητές του Βλάση Μάρα και Βασιλική Μιλλούση, αλλά και με τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

Η αποστολή της ρυθμικής αναχώρησε από το Ρίο επίσης την Τετάρτη στις 09:35 τοπική ώρα, κάνοντας μία επιπλέον στάση στο Σάο Πάουλο.