Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο θα μας μείνουν αξέχαστοι

Οι Ολυμπιακοί αγώνες τελειώσαν χθες επιτυχώς δίνοντας την σκυτάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Κάνοντας μια σύντομη ανάδρομη στις 16 μέρες των αγώνων βλέπουμε ότι έγιναν “πράματα και θαύματα”,  παράξενα γεγονότα που δεν θα ξεχάσουμε πότε.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά…

To μυστήριο της Ολυμπιακής πισίνας που έγινε πράσινη

olympics-rio-diving-600x338

Τελικά μάθαμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Στις 5 Αυγούστου, ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής, «κατά λάθος» είχε προσθέσει 160 λίτρα υπεροξειδίου του υδρογόνου. Πρόκειται για μια απολυμαντική ουσία που καθαρίζει το χλώριο σε πισίνες. Όμως αυτή η ουσία δεν έπρεπε να προστεθεί ΑΚΡΙΒΩΣ την ημέρα της έναρξης των Αγώνων.

Μια ιστορική στιγμή: Βόρεια και Νότια Κορέα δίνουν τα χέρια

yhdqNN7YFolArVWzZx-mDb_VlUcmFtLYjAEhXyXmqp0-600x400

O Βορειοκορεάτης Kim Song Guk έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή, έκανε ό,τι θα έκανε κάθε αθλητής στη θέση του: Έδωσε ιπποτικά το χέρι στο νικητή του χρυσού μεταλλίου, το Νοτιοκορεάτη Jing Jong Oh. Στη συνέχεια, ο Kim δήλωσε πως η Κορέα είναι Μια και Ενιαία και έγινε αυτόματα ένας (viral) εθνικός ήρωας στη ΝΟΤΙΑ Κορέα, με το video των δηλώσεων του να παίρνει 160.000 likes σε 24 ώρες.

Όταν ο επικοντιστής Hiroki Ogita αποκλείστηκε λόγω πέους…

hirokiogita_Risegr-600x338 (1)

H προσπάθεια του Ogita ήταν στα 5,3 μέτρα. Και δεν ήταν ούτε τα πόδια, ούτε τα χέρια που τον εμπόδισαν από το να περάσει τη δοκό με επιτυχία, αλλά το πέος του. Τελικά ο Ogita κατάφερε να καταταγεί 21ος στο αγώνισμα με επίδοση 5.45. Όμως εκείνα τα 5,3 μέτρα θα τον στοιχειώνουν.

Όταν γνωρίσαμε τον πρώτο κολυμβητή που “από Δευτέρα ” ξεκινάει δίαιτα

robel_risegr

O Αιθίοπας Robel Kiros Habte ΔΕΝ ήθελε να γίνει δρομέας, όπως όλα τα παιδιά στη πατρίδα του, αλλά κολυμβητής. Επίσης ήθελε να συμμετάσχει σε μια Ολυμπιακή διαδρομή κολύμβησης. Όταν η FINA, η παγκόσμια ομοσπονδία αθλημάτων του νερού απήθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς τη χώρα του, ο Robel ήταν ήδη εκεί! Τι κι αν τερμάτισε 59ος… (από τους 59 συμμετέχοντες) πολλοί ήταν εκείνοι λάτρεψαν τον σωματότυπο του!

Πρώτος Usain Bolt πόζαρε για photo μερικά μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού

bolts2

Το βέβαιο είναι πως ο Usain Bolt είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος του σύγχρονου αθλητισμού και το διασκεδάζει.

Τελετή Έναρξης με ολίγη από (λαδωμένο) σημαιοφόρο…

e421a2e3-52dc-4560-aac6-52bf24117842

Ο αθλητής στην τελετή έναρξης μπήκε στο Μαρακανά ως σημαιοφόρος της χώρας του, φορώντας παραδοσιακή στολή, η οποία κάλυπτε ελάχιστα σημεία του σώματος του. Οι φωτογραφίες του 32χρονου Pita Nikolas Taufatofua, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αποσπώντας φυσικά πολύ κολακευτικά σχόλια για το γραμμωμένο του κορμί.

O σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

2bd176aa-026b-4607-ab06-78edeca83f49

Ο σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν μπέρδεψε τους πάντες, φορώντας το αγαπημένο μαύρο κοστούμι του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Εκείνο δε που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις ήταν το κούρεμά του, που δεν έφερε την παραμικρή διαφορά από εκείνο του πραγματικού Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ως… Σούπερ Μάριο!

22ABEMARIO-master675

Η αυλαία της 31ης Ολυμπιάδας έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με το Τόκιο να παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» από το Ρίο  και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να εμφανίζεται στο στάδιο Μαρακανά σαν άλλος… Σούπερ Μάριο.