«Τι άλλο να κάνω για να δείτε ότι είμαι ο κορυφαίος;»

Αναμφίβολα είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου επί των ημερών του και τείνει να γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Ο Γιουσέιν Μπολτ αναρωτήθηκε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200 μέτρα αν υπάρχει κάτι ακόμη να πετύχει για να πείσει τον κόσμο πως είναι ο κορυφαίος.

Με κάθε δόση ειλικρίνειας, ο Μπολτ στάθηκε μπροστά στις κάμερες και είπε αυτά που ίσως άλλος αθλητής δεν θα μπορούσε. Χωρίς ίχνος εγωιστικής διάθεσης, ο Τζαμαϊκανός, παραδέχθηκε πως δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το χρόνο του.

«Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτε άλλο. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποδείξω στον κόσμο ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;», δήλωσε ο 30χρονος σπρίντερ. «Προσπαθώ να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού. Να είμαι μεταξύ του Άλι και του Πελέ. Ελπίζω να πετύχω το στόχο μου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», πρόσθεσε.

«Δεν έμεινα ευχαριστημένος με το χρόνο μου. Μπήκα καλά τη στροφή, αλλά όταν έφτασα στην ευθεία ήταν σαν το σώμα μου να μην ανταποκρίνεται όπως ήθελα. Μεγαλώνω και δεν είμαι πια τόσο νέος και φρέσκος όσο παλαιότερα, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Πάντως σημασία έχει που πήρα το χρυσό και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπολτ.

O οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, αποκάλυψε επίσης πως δεν θα τρέξει ξανά στα 200 μέτρα και θα περιοριστεί πλέον στην κούρσα των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017 αν και ο προπονητής του προσπαθεί να τον πείσει για το αντίθετο.