Στην Αθήνα ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, έχοντας στις αποσκευές του το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο σπουδαίος Κερκυραίος αθλητής, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Νίκο Γέμελο, εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων έχοντας στους ώμους του μια ελληνική σημαία και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

“Τα έδωσα όλα, ήξερα πως ήταν η τελευταία μου κούρσα. Πήγαινα με κλειστά μάτια” ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι “είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Νιώθω ολοκληρωμένος. Θέλω να ξεκουραστώ”.

Ερωτηθείς για το πώς ένοιωσε για το μετάλλιο έτσι όπως ήρθε στην τελευταία του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες τόνισε ότι «έγιναν πραγματικότητα το απωθημένο τοσων ετών προσπάθειας και υπομονής» και εξήγησε για ποιο λόγο δεν υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι «ο Ολλανδός ήταν αυτός που ακούμπησε πρώτος το χέρι του. Μέχρι και που ακούμπησα το χέρι μου στο ταμπλό δεν το περίμενα. Είναι κάτι μοναδικό. Έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Πλέον νοιώθω ολοκληρωμένος ως αθλητής».

gaf-2