Ρίο 2016: Στην έβδομη θέση ο Φιλιππίδης

Σε έναν από τους πιο δύσκολους τελικούς “επί κοντώ” που έχουν γίνει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την 7η θέση, ενώ τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Τιάγκο Μπραζ.

Ο τελικός διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, λίγο μετά την έναρξη του, λόγω έντονης βροχής. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι αθλητές αναγκάστηκαν να περιμένουν για δεύτερη φορά, όταν χάλασε ο μηχανισμός ανύψωσης του πήχη, κάτι που είχε συμβεί και στον προκριματικό.
Τη μεγάλη έκπληξη στον αγώνα, την έκανε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ Ντα Σλιλβα ο οποιος με 6.03μ. έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ και νίκησε τον Ρενό Λεβιλενι που μέχρι το 5.98μ. είχε μόνο επιτυχημένες προσπάθειες, αλλά δεν τα καταφέρει στο 6.03μ.(2 φορές) και στο 6.08μ.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Αμερικανό Σαμ Κέντριξ ο οποίος πέρασε το 5.85μ. αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει στο 5.93μ. τον Τιάγκο και τον Λαβιλενί.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, Σον Μπάρμπερ έμεινε στη 10η θέση, έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 5.65μ.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας αθλητής δήλωσε: «Διαδικαστικά είχαμε προβλήματα. Αρχικά είχαμε αναμονή λόγω καιρού και περιμέναμε να μάθουμε αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο. Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις που μου χάλασαν τον ρυθμό. Θα ήθελα κάτι καλύτερο σήμερα, όμως όλα αυτά με άφησαν πίσω και μου χάλασαν τον ρυθμό. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω, καθώς ένιωθα καλά και έκανα καλό προκριματικό» .