Αποθεωτική υποδοχή για την Άννα Κορακάκη στη γενέτειρά της, τη Δράμα (photo-vid)

Στο τέρμα ενός υπέροχου ταξιδιού έφτασε η Άννα Κορακάκη, η οποία πριν από λίγο έφτασε στη γενέτειρά της τη Δράμα, όπου οι συντοπίτες της της επιφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή, με μπάντα, επιφημίες και εκδηλώσεις αγάπης και συγκίνησης.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη, η μητέρα  της χρυσής Ολυμπιονίκη υποδέχθηκε την κόρη και τον σύζυγό της Τάσο Κορακάκη με δυο στεφάνια ελιάς, συμβολική κίνηση που παραπέμπει στο βραβείο που λάβαιναν οι ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα.

κορακακη

Ωστόσο, η Άννα, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη δεν “,’ασησε” τα λόγια της και εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι γκρεμίστηκε η παράγκα στην οποία έκανε τις προπονήσεις της. Αφού επανέλαβε ότι δεν είχε ενημερωθεί, χαρακτήρισε «βίαιη και αιφνίδια» την κίνηση. «Απογοητεύτηκα που γκρέμισαν την παράγκα μου…» είπε.

Πρώτος σταθμός η Αθήνα

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη έφτασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές για τα όπλα που είχε μαζί της.

Δεκάδες Έλληνες εξοπλισμένοι με σημαίες, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να την υποδεχθούν. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν” τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε ότι «δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, νομίζω θα μου πάρει καιρό. Αυτό το μετάλλιο σημαίνει τα πάντα. Ήταν όνειρο ζωής. Πριν ακόμη γίνω αθλήτρια, πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά αυτό το μετάλλιο να μην έρθει ποτέ. Εκπληρώθηκε εις διπλούν το όνειρό μου».

an01

Ερωτηθείσα για το πώς νιώθει που μετά από 104 χρόνια είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που φέρνει δύο μετάλλια στην Ελλάδα σημείωσε ότι «με κάνει υπερήφανη ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που έφερα δυο μετάλλια» εκφράζοντας την ευχή να μην είναι η τελευταία. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες που πέρασα» πρόσθεσε η Ελληνίδα διπλή Ολυμπιονίκης και σημείωσε ότι «θέλω να γίνω κίνητρο για τα νέα παιδιά».

an02

Παράλληλα ευχαρίστησε αποκλειστικά την οικογένειά της, τους φίλους της και όσους ήταν μαζί της πριν την επιτυχία και θα είναι και μετά. Από την πλευρά της ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης δήλωσε ότι δεν είναι δύσκολο να είναι πατέρας και προπονητής υποστηρίζοντας ότι «ακομα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί». Απαντώντας τέλος στο γιατί ήρθε μόνη της η Άννα Κορακάκη είπε ότι το κάναμε γιατί είχαμε κανονίσει τις διακοπές μας.

an03

“Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

an05

Αν και αρχικά η άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν προγραμματισμένη για της 11.30, η “χρυσή” Άννα έφτασε τελικά μετά τη 1 το μεσημέρι καθώς λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που έγιναν στα όπλα του αγωνίσματός της, η ίδια και ο πατέρας της έχασαν την πτήση για Αθήνα και πήραν την επόμενη.

an04