Υποκλίθηκε στη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με το 29ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, που επέτρεψε στη «βασίλισσα» να φύγει από τη Βαρκελώνη με το τρίποντο για πρώτη φορά μετά το 2012, καθώς (τρεις ήττες και μία ισοπαλία μετρούσαν οι «μπλάνκος») κι ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν βρέθηκαν μόνο πίσω στο σκορ αλλά όταν σκόραρε ο Πορτογάλος έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σέρχιο Ράμος στο 84΄ με δύο κίτρινες.

Η Ρεάλ άφησε την απογοητευτική απόψε «αιώνια» αντίπαλό της στους 76 βαθμούς, έξι περισσότερους από την Ατλέτικο, ενώ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μείωσε στους 7 από την κορυφή.

Νωρίτερα, ούτε η αλλαγή προπονητή (έφυγε ο Νέβιλ και προσλήφθηκε ο Πάκο Αγεσταράν) έφερε γούρι στη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» ηττήθηκαν και από τη Λας Πάλμας εκτός έδρας, με 1-2, κι αν συνεχίσουν έτσι στις εναπομείνασες 7 αγωνιστικές δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα σε ότι αφορά το μέλλον τους στην primera division. Οι γηπεδούχοι από την άλλη με το «τρίποντο» που πήραν ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή.