Κολύμβηση: Ο Χάκετ ζήλεψε τον... Φελπς

Ο Γκραντ Χάκετ παρακολούθησε με ενδιαφέρον την επιστροφή των συναθλητών του στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας, Ίαν Θορπ, Μάικλ Κλιμ και Τζεφ Χούγκιλ στην ενεργό δράση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Οι παραπάνω δεν κατάφερεν να αγωνιστούν στο Λονδίνο με τον 34χρονο Χάκετ να παίρνει τη μεγάλη απόφαση να κάνει ξανά αγώνες.

Έξι χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, έχασε τα παραπανίσια κιλά και σχεδιάζει να συμμετάσχει στο εθνικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας τον Απρίλιο, ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Η είδηση έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. Ο Χάκετ κατέκτησε επτά ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία ήταν χρυσά. Το 2008 επιχείρησε να γίνει ο πρώτος κολυμβητής με τρία χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα, συγκεκριμένα στα 1.500μ. ελεύθερο, αλλά έμεινε δεύτερος.

“Ο Θορπ δεν έκανε ελκυστική την επιστροφή, περισσότερο με απώθησε η προσπάθεια του. Ίσως για αυτό είμαι συγκρατημένος και προσγειωμένος. Στην ηλικία των 34, ήδη αρκετά μεγάλος για την κολύμβηση ειδικά μετά από έξι χρόνια μακριά από τις πισίνες, είναι πρόκληση για μένα. Αναρωτιέμαι “πόσο γρήγορος μπορεί να είμαι σε αυτή την ηλικία”;”.

Ίσως επιχειρήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην ανοιχτή θάλασσα. Το 2008 είχε επιχειρήσει να πάρει την πρόκριση για το Πεκίνο, αλλά ήταν αφοσιωμένος στο στόχο των 1.500μ. ελεύθερο.

Πηγή: http://www.sport24.gr/