Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το απόγευμα η Εθνική ομάδα πόλο

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεκδικεί σήμερα το απόγευμα (17.15) στην “Kombank Arena” του Βελιγραδίου, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. στον μικρό τελικό κόντρα στην πάντα ισχυρή Ουγγαρία.

Περίπου πέντε μήνες μετά την άνοδο στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο του Καζάν, η ελληνική ομάδα έχει στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της και να πάρει το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό σε επίπεδο Ανδρών (στο Παγκόσμιο έχει δύο χάλκινα).

Άλλη μια φορά έχει παίξει σε μικρό τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα, το 1999 στη Φλωρεντία, απέναντι στην Ιταλία, από την οποία ηττήθηκε 7-6 και έμεινε 4η. Οι Ούγγροι έχουν κατακτήσει 5 χάλκινα μετάλλια με τελευταίο αυτό του 2012 στο Αϊντχόφεν, ενώ στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη είχαν παίξει στον τελικό όπου είχαν ηττηθεί από τους Σέρβους.

Η εθνική μας είχε αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και είχε αναδειχτεί ισόπαλη 8-8. Η προϊστορία στα Ευρωπαϊκά δεν μας ευνοεί, αφού σε 11 αγώνες έχουμε 9 ήττες και 2 ισοπαλίες. Η γενικ προϊστορία: 78 αγώνες, 6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 69 ήττες.

Πηγή: mega