Οι όμιλοι στη φάση των «16» της Euroleague

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague σχηματίστηκαν οι δύο νέοι όμιλοι (5ος και 6ος) της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός στον 5ο όμιλο καλείται να περάσει τα εμπόδια των Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα, Ουνικάχα Μάλαγα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρού Αστέρα και Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, ενώ ο Ολυμπιακός στον 6ο θα βρει μπροστά του τις Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, Κίμκι, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας. Η φάση των «16» της διοργάνωσης ανοίγει την «αυλαία» της στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου του 2016, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ποδαρικό στο Top 16 στις 29 Δεκεμβρίου κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ θα κάνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια, 7 ή 8 Ιανουαρίου, τη Λαμποράλ Κούτσα (εκτός) κι ακολούθως Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ρεάλ (εκτός), Χίμκι (εντός) και ΤΣΣΚΑ (εκτός) για τον πρώτο γύρο.

Από την άλλη, αντιμέτωπος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Πόλη θα τεθεί στην πρεμιέρα του Top 16, στις 30 Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι στις 7 ή 8 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Μάλαγα, ενώ ακολουθεί ο Ερυθρός Αστέρας (εντός), η Λοκομοτίβ Κουμπάν (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός) και Εφές (εντός) στον πρώτο γύρο.