Νίκη για "Παναθηναϊκό"

Στην άδεια και… κρύα Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολύτιμο γκολ από το σουτ του Νίκου Καρέλη, που στις καθυστερήσεις έδωσε κι ασίστ στον Καλτσά κι έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης!

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή (58%-42%), έδωσε ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή, να γίνει επικίνδυνος και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτό συνέβαλλε η δημιουργική ανυπαρξία της μεσαίας γραμμής(Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ) και η έλλειψη σωστής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο επιθετικούς. Οι «πράσινοι»… πουλούσαν εύκολα την μπάλα, δεν πήραν τίποτα από τις πλαγιοκοπήσεις κυρίως του Νάνο και λιγότερο του Βέμερ και είχαν όλο και όλο ένα σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή που το μπλόκαρε εύκολα ο Μπαντής.

Η πειθαρχία, οι αλληλοκαλύψεις και το σπουδαίο παιχνίδι του Ζησόπουλου που… καθάριζε τα πάντα βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να έχουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και να κρατούν μακριά από την περιοχή τους παίκτες του Στραματσόνι. Το πλάνο του Αστέρα ήταν να «χτυπήσει» στο επιθετικό τρανζίσιον.

Έβγαλε κάποιες καλές αντεπιθέσεις αλλά οι επιλογές των μεσοεπιθετικών του στο τελευταίου τρίτο του γηπέδου δεν ήταν οι σωστές, με αποτέλεσμα να μην καταλήγουν σε τελική προσπάθεια. Ρίσκα επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε, το ματς πήγαινε στα… μέτρα του Αστέρα και κάπως έτσι, σχεδόν «σβηστά» το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός τα έβαλε και νίκησε!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Στραματσόνι έριξε στην μάχη τον Νίκο Καλτσά και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3. Η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε, Εσιέν και Ζέκα έβγαλαν κλεψίματα στην μεσαία γραμμή και το «τριφύλλι» είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο. Μέχρι το 55′ είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Καλτσά, Καρέλη και Πέτριτς να μην βρίσκουν στόχο.

Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά και ο Αστέρας… απάντησε με την κεφαλιά του Σανκαρέ στο 62! Στο 70′ ο Βεργέτης έπαιξε 4-4-2 με την είσοδο του Αλόκο και την μετατόπιση του Λούι ως δεξί χαφ. Η αλλαγή στην πτέρυγα αποσυντόνισε τους Αρκάδες και δύο λεπτά αργότερα, ο Νίκος Καρέλης βρήκε χώρο από τα αριστερά και μετά την εξαιρετική πάσα του Πέτριτς, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-0!

Ο Αστέρας πήρε και άλλα ρίσκα, ο Βεργέτης έριξε και τον Παπαδόπουλο στο ματς αλλά έχασε δύο σπάνιες φάσεις για να ισοφαρίσει. Στο 76′ ο Γιάννου χάνει το τετ-α-τετ και στο 90′ ο Κουρμπέλης από το… μισό μέτρο στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν, ο Παναθηναϊκός τα έβαζε και στις καθυστερήσεις ο Νίκος Καλτσάς μετά από πάσα του Καρέλη, νίκησε τον Μπαντή και έκανε… σεφτέ με την πράσινη φανέλα!

Πηγή: gazzetta.gr