"Ο Παππάς δεν ήθελε να διεξαχθεί το ματς"

Στην απόφαση του Ανδρέα Παππά για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι, απέδωσε ο Παναθηναϊκός τις ευθύνες για τα επεισόδια, κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της SuperLeague. H συνεδρίασή του μάλιστα έγινε παρουσία του νομικού εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Θοδωρή Γιαννίκου, ο οποίος έκανε παρέμβαση στην ένσταση των «πράσινων» για ακύρωση του φύλλο αγώνα (σ.σ. Αποφασίστηκε να γίνει μέσω υπομνήματος τελικά).

Το «τριφύλλι» εκπροσώπησαν οι νομικοί Αθηνά Μπαλωμένου και Γιάννης Κάρμης, ενώ ως μάρτυρας παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος της ΠΑΕ για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννης Παναγιωτίδης. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με τον κ. Καρμή να εξηγεί οτι τα επεισόδια ξεκίνησαν αφού ανακοινώθηκε η ματαίωση του ντέρμπι και πως μέχρι εκείνο το σημείο με εξαίρεση τις φωτοβολίδες κατά την είσοδο του Ολυμπιακού για την αναγνωριστική βόλτα και την ένταση στην θύρα 11, στο γήπεδο επικρατούσε ηρεμία.

Στην υπερασπιστική τους γραμμή τόνισαν ότι η ΠΑΕ είχε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και ζήτησαν από την πειθαρχική επιτροπή τον ορισμό του εντός των επόμενων 15 ημερών. Παρουσίασαν μάλιστα και την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα για το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005. Τότε το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας έκρινε ότι για τα επεισόδια που έγιναν και δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του δεν ήταν υπαίτιες οι δύο ομάδες και διέταξε την επανάληψή του.

Η απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου της Super League αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής ο Ολυμπιακός θα καταθέσει υπόμνημα και στη συνέχεια θα καταθέσει νέο υπόμνημα ο Παναθηναϊκός.

Πηγή: gazzetta