Σε καλό κλίμα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού

Διάθεση συναίνεσης για τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (21/11) έδειξαν σήμερα οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ και της αστυνομίας. Η πρώτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε ήρεμο κλίμα και με εμφανή τη διάθεση από όλες τις πλευρές για να συμφωνήσουν στα μέτρα τάξης που θα παρθούν προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα όπως στο ντέρμπι της περασμένης σεζόν στο ίδιο γήπεδο.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Απόστολος Κασκάνης, ενώ τους Πειραιώτες ο Α΄ αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κώστας Καραπαππάς. Το παρόν έδωσαν επίσης αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και άλλοι παράγοντες. Οι εκπρόσωποι των «αιωνίων» αντιπάλων συμφώνησαν στην τοποθέτηση αστυνομικών και ανδρών ασφαλείας πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και στη φυσούνα, όπου θα μείνουν κενές τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ παράλληλα η αστυνομία θα παρατάξει ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του γηπέδου και στις εισόδους των θυρών.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισκέφθηκαν τους χώρους του γηπέδου του Παναθηναϊκού και επιθεώρησαν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και των αποδυτηρίων, ειδικότερα το πλέγμα που έχει τοποθετηθεί στις θύρες 13-14. Όπως ενημέρωσε η πράσινη ΠΑΕ, οι εκπρόσωποι του συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι αυτά που θα συμφωνηθούν στη σύσκεψη θα πρέπει να τηρηθούν ανήμερα του ντέρμπι, ενώ από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά.
Οι «πράσινοι» επίσης ζήτησαν αυστηρότερο έλεγχο κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο από όλες τις θύρες, για να περιοριστεί το πέρασμα αντικειμένων και άλλων πραγμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κακό στη διάρκεια του ματς.

Η αστυνομία ζήτησε από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού να μάθει ποιοι θα κάθονται στα μπουθ των φιλοξενούμενων, αλλά η απάντηση ήταν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί τα ονόματα των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας που θα δουν τον αγώνα από τους συγκεκριμένους χώρους. Ο Α΄ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης δε ξέχασε τα όσα συνέβησαν στο περυσινό ντέρμπι της Λεωφόρου κι έκανε λόγο για «αίσχη και ζούγκλα», ενώ επισήμανε πως «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές».

Στο σημείο εκείνο υπήρξε μία μικροένταση, μιας και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού στάθηκαν στην παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και στην έξοδό του στον αγωνιστικό χώρο, παρά το συμφωνηθέν πλάνο, αλλά και, όπως επισήμαναν, στις προκλήσεις του τότε προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, όπως αναφέρει το naftemporiki. Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας ο Σάββας Θεοδωρίδης απηύθυνε κάλεσμα στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού για να μεταβούν στο Καραϊσκάκη στο ματς του δεύτερου γύρου και να το παρακολουθήσουν σε ειδική σουΐτα με παλαίμαχους του Ολυμπιακού.