Νίκη 2-1 του Ολυμπιακού επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ένα βήμα ή ακριβέστερα ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πια ο Ολυμπιακός μετά την τρίτη κατά σειρά νίκη στον 6ο όμιλο, επίτευγμα που σημειώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας νίκησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 με ανατροπή και ήρωα τον Φελίπε Πάρντο, που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, έφτασε στους 9 βαθμούς μαζί με την Μπάγερν, που διέσυρε με 5-1 την Άρσεναλ και στη χειρότερη γι΄ αυτόν περίπτωση θα είναι τρίτος και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ με μια ισοπαλία απέναντι στην Άρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική, θα συνεχίσει να «κουνάει το σεντόνι» και το 2016.

«Ψυχρολουσία» στην πρώτη επίθεση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά αλλά προσεκτικά, προσέχοντας να μη δώσει χώρο στους ταχείς Κροάτες που έχουν άριστη κίνηση και εκμεταλλεύονται καλά τους κενούς χώρους.

Τακτική που δικαιώθηκε εν μέρει, αφού στη μοναδική καλή και οργανωμένη επίθεσή της στο πρώτο ημίχρονο η Ντιναμό άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό, καθώς ο Ομάρ έδωσε χώρο στον Πίβαριτς για μια ωραία σέντρα, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σιόβα, που φέρει ευθύνη για την τοποθέτησή του και ο Χότζιτς έκανε το 0-1 με κεφαλιά.

Οι στιγμές του Θρύλου

Νωρίτερα πάντως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν εκείνοι, όμως το τεχνικό σουτ του Φορτούνη στο 7ο λεπτό είχε στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Κροατών, ενώ στο 15΄ η «ζυγισμένη» κεφαλιά του Ερνάνι στη σέντρα τουΜαζουακού έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρίες όμως οι γηπεδούχοι είχαν και μετά το 0-1, καθώς στο 23΄ ο Σιόβας νίκησε τους πάντες στον αέρα αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 40΄ ο Σεμπά βγήκε στην πλάτη της κροατικής άμυνας από κάθετη πάσα του Ερνάνι, σούταρε στην κλειστή γωνία και ο Εντουάρντο απέκρουσε σε κόρνερ.

Παραλίγο μοιραίος ο Φορτούνης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ατυχία για τον Ολυμπιακό, που είδε τον Μποτία να αποχωρεί τραυματίας στο 51΄ και συνεχίστηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Εντουάρντο να αποκρούει το πέναλτι του Φορτούνη, που είχε κερδίσει ο Ιντέγε από τον Γκονσάλο, τον νεαρό διεθνή να έχει την ευκαιρία στο ριμπάουντ αλλά να τη σπαταλά φθηνά και επιπόλαια καθώς σε άδεια εστία σούταρε πάνω από το δοκάρι!

Κολομβιανός ήρωας

Η έμπνευση του Μάρκο Σίλβα να περάσει στον αγώνα τον Πάρντο δικαιώθηκε από την πρώτη ή μάλλον από τη δεύτερη επαφή του Κολομβιανού με την μπάλα, αφού στην πρώτη ο πρωταγωνιστής της βραδιάς κοντρόλαρε με το δεξί στην κεφαλιά – πάσα του Ιντέγε και στη δεύτερη σκόραρε με το αριστερό το γκολ της ισοφάρισης στο 65΄ δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του.

Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή, και ο Σίλβα είχε στο υπόλοιπο του αγώνα όση του είχε λείψει προηγουμένως. Η είσοδος του Κολομβιανού άλλαξε τη ροή του αγώνα, αλλά η αποβολή του Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79΄, για φάουλ στον Πάρντο (!), άλλαξε τελείως τα δεδομένα.

Το «νοκ άουτ» του Πάρντο

Η ομάδα του Μάμιτς, που μετά το 0-1 επιδιδόταν συστηματικά και σε κάθε ευκαιρία σε «ροκάνισμα» του χρόνου χωρίς να απειλεί στο ελάχιστο, οπισθοχώρησε κι άλλο, μόνο που οι γηπεδούχοι φαίνονταν διστακτικοί να ρισκάρουν, δικαιολογημένα πάντως αφού ακόμη και η ισοπαλία τους εξυπηρετούσε, αντίθετα με τους Κροάτες τους οποίους όμως μάλλον υπερεκτίμησε.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την είσοδο του Φινμπόγκασον και την αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2 για να παίξουν με δύο κλασικούς επιθετικούς λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος που είχαν, δεν επιτέθηκαν αλόγιστα.

Με το χρόνο να κυλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία και τη βρήκαν στο 90΄, όταν η μπαλιά του Φορτούνη στην πλάτη της άμυνας πέρασε από τους στόπερ και ο Πάρντο με διαγώνια κίνηση βρέθηκε στη σωστή θέση για να πλασάρει για δεύτερη φορά τον Εντουάρντο και να γίνει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τέταρτης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Ναυτεμπορική