Νικητής ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του, άλωσε το “Μάξιμιρ” νικώντας 1-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με πανάκριβο και απίθανο γκολ του Ιντέγε, διπλασίασε τις εκτός έδρας νίκες του στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε φαβορί για μια θέση μεταξύ των πρώτων δύο που δίνει πρόκριση στους “16”.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε στους έξι βαθμούς με την έβδομη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε την Μπάγερν στην πρώτη θέση, αφού οι Βαυαροί ηττήθηκαν 0-2 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ. Αν κατορθώσει να νικήσει τους Κροάτες και στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, που είναι απολύτως εφικτό, τότε αν όλα εξελιχθούν χωρίς εκπλήξεις θα περιμένει τους “κανονιέρηδες” στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να παίξει για δύο αποτελέσματα.

ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΙΕΣΗ, “ΦΤΩΧΟ” ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι μήπως μπορέσουν και αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Οι Κροάτες πίεσαν στα πρώτα λεπτά κερδίζοντας 2-3 μαζεμένα κόρνερ αλλά ανησυχία η περιοχή του Ρομπέρτο δεν γνώρισε…

Ο Μάρκο Σίλβα είχε παρατάξει πολύ προσεκτικά την ομάδα του, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος θα επιδιώξει ένα γρήγορο γκολ κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” επέλεξαν ένα σίγουρο, “κοντρόλ” παιχνίδι, με σωστές καλύψεις και αποστάσεις στις γραμμές, καλή κυκλοφορία της μπάλας και σίγουρες πάσες.

Μετά το πρώτο τέταρτο η πειραϊκή ομάδα βρήκε τα πατήματά της στον (γλιστερό) αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να βγει μπροστά, πάντοτε στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής λογικής ενός εκτός έδρας αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες φάσεις, αν εξαιρεθεί ένα μακρινό σουτ του Μαζουακού στο 32΄ που απέκρουσε ο Εντουάρντο και μια κεφαλιά του Ιντέγε στο 37΄ που κατέληξε άουτ, καθώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν είχε καλή θέση στο σώμα τη στιγμή της εκτέλεσης.

ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 52΄ και ύστερα από γλίστρημα του Μαζουακού ο Χότζιτς βρέθηκε απέναντι και ελαφρώς αριστερά στην εστία αλλά σούταρε στο δεξί δοκάρι, ενώ στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Πάρντο από δεξιά έβγαλε τον Ιντέγε απέναντι σε άδειο τέρμα και ο Νιγηριανός σούταρε άουτ!!

Η τύχη ήταν με τους φιλοξενούμενους και στο 77ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή τους οΡογκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μποτία που έπεσε για την προβολή και αργά μα βασανιστικά κύλησε αντίθετα προς την πορεία που είχε πάρει ο Ρομπέρτο, για να βρει το αριστερό δοκάρι και να φύγει κόρνερ.

ΙΝΤΕΓΕ Ο ΕΚΠΟΡΘΗΤΗΣ

Τελικά το… «ρόδι» έσπασε ο Ιντέγε με ένα καταπληκτικό γκολ στο 79ο λεπτό: ο Σιόβας έβγαλε μια 40άρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο δυναμικός επιθετικός κινήθηκε από αριστερά, δεν πήγε βοήθεια πάνω του και φτάνοντας στη γραμμή του άουτ πέρασε την μπάλα από την «κλειδαρότρυπα» για το 0-1!

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διπλασιάσει στο 85΄, αν ο Ντομίνγκες έβαζε στην μπάλα τα φάλτσα που χρειάζονταν για να τη στείλει στη δεξιά γωνία του Εντουάρντο, αλλά και στο 86΄, όταν ο τερματοφύλακας της Ντιναμό μόλις που απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Σεμπά, για να “ξεψυχήσουν” οι Κροάτες στο 89΄, όταν η κεφαλιά του Ενρίκες έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Πηγή: naftemporiki.gr