Καταγγελίες ΠΣΑΤ προς πάσα κατεύθυνση για την επίθεση κατά Ελλήνων δημοσιογράφων στο Ζάγκρεμπ

Ανακοίνωση για τις άμεσες κινήσεις και καταγγελίες προς πάσα κατεύθυνση  στις οποίες προχώρησε μετά την χθεσινή επίθεση κατά Ελλήνων δημοσιογράφων στο Ζάγκρεμπ εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.

Όπως αναφέρεται: «Σε άμεσες ενέργειες και καταγγελίες, προς πάσα κατεύθυνση, προχώρησε ο ΠΣΑΤ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, που δέχθηκαν αργά το βράδι της Δευτέρας (19/10) στο Ζάγκρεμπ οι συνάδελφοι Διονύσης Βερβελές και Γιώργος Στασινόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται σε δημοσιογραφική αποστολή, προκειμένου να καλύψουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Dynamo Ζάγκρεμπ, για το Champions League.

Ήδη ο ΠΣΑΤ έχει καταγγείλει την επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας στην UEFA, την AIPS και την AIPS Europe, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο αντίστοιχος της AIPS Europe, Γιάννης Δάρας είχαν επαφή με τον Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας, καθώς και με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ και οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Κροατία, κα Ελένη Γεροκωστοπούλου, η οποία έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας απέστειλε επιστολή στον ΠΣΑΤ, με την οποία γνωστοποιεί ότι καταδικάζει το γεγονός, με ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε. Ο Αντιπρόεδρός του, Νίκολα Λίποβιτς, μάλιστα, θα βρίσκεται μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους στο γήπεδο, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική προστασία στους Έλληνες απεσταλμένους.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι και η ΠΟΕΣΥ, από την πλευρά της, ήδη προέβη σε καταγγελία στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».

Το συμβάν έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε κεντρικό σημείο, όπου τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε παρέα Ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για να καλύψουν τον αγώνα. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής βόλτας των δημοσιογράφων στην παλιά πόλη. Αφού τους ρώτησαν από που είναι και αν είναι Έλληνες, κινήθηκαν εναντίον τους και, όπως γράφει το sport24.gr, απομόνωσαν δύο εκ των δημοσιογράφων, τους χτύπησαν, ευτυχώς όχι σοβαρά, έριξαν στο έδαφος των Γιώργο Στασινόπουλο (εφημερίδα Γαύρος) και απείλησαν με μαχαίρι τον Διονύση Βερβελέ (sport24.gr).

Όταν οι δημοσιογράφοι φώναξαν press και έδειξαν, μέσα στο χαμό, τις κάρτες τους ενώ στο σημείο έσπευσαν και περαστικοί, άλλοι με εχθρικές και άλλοι με κατευναστικές διαθέσεις. Όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα περαστικών, οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν.