Απεβίωσε ο Νέιτ Χάφμαν

Ο Νέιτ Χάφμαν δεν άντεξε. Ο καρκίνος τον λύγισε και ο παλαίμαχος άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ παραδόθηκε φεύγοντας, δυστυχώς, από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών.

Πρόσφατα ο Αμερικανός είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση όταν σε συνέντευξή του ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας και δεν έδινε στον εαυτό του παρά λίγους μήνες ζωής.

Αποδείχθηκαν μέρες, αφού ο Χάφμαν απεβίωσε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ανήμερα της έναρξης της Ευρωλίγκας, την οποία είχε κατακτήσει (με την μορφή της Σουπρολίγκας) με την ισραηλινή ομάδα το 2001 έχοντας 21 πόντους και 9 ριμπάουντ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μάλιστα ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Ο Χάφμαν συνέδεσε την επαγγελματική πορεία του με τη Μακάμπι, στην οποία έπαιξε από το 1999 έως το 2002, όπως αναφέρει το contra.gr. Ήταν δηλαδή και στο Final Four της Θεσσαλονίκης το 2001, όταν η ομάδα του λαού ηττήθηκε από το “τριφύλλι”. Ο ίδιος είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ψηλός (2μ16) με πλαστικές κινήσεις, ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ελισσόταν και τέλειωνε τις φάσεις. Έπαιξε ακόμη στην ισπανική Φουενλαμπράδα (1998-99) ερχόμενος στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ.

Το tweet της Μακάμπι

The Maccabi Tel Aviv Basketball Club deeply grieves the passing of Nate Huffman, one of the club’s greatest players and a wonderful person.

— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) October 15, 2015