Champions League: Με πίστη στο όνειρο απόψε ο Ολυμπιακός

Δύσκολη αρχή κάνει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, μία από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο. Οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχθούν την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (21:45, ΕΡΤ1/OTE Sport 2) με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να βάλουν δύσκολα στους Βαυαρούς.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται φαβορί οι ερυθρόλευκοι ωστόσο όμως αν κρίνει κανείς την περσινή τους επιτυχία που νίκησαν εντός έδρας τα “θηρία” Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους, οφείλει και σήμερα να ελπίζει και να ονειρεύεται ένα ανάλογο θετικό αποτέλεσμα. Ο βαθμός δυσκολίας απόψε όμως είναι δυσκολότερος, επειδή η Μπάγερν Μονάχου είναι μια ομάδα με σταθερό ρυθμό για 90 λεπτά και παρά τις απουσίες της δεν χαρίζει ευκαιρίες, ενώ αν βρει τον αντίπαλο “χαλαρό” τον τιμωρεί παραδειγματικά.

Για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, στο οποίο λογίζεται και η ισοπαλία, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος του αγώνα να τρέξει πολύ για να καλύψει χώρους προσέχοντας παράλληλα την αμυντική και ανασταλτική λειτουργία του.

Ως προς τη σύνθεση, ο Μάρκο Σίλβα προσανατολίζεται να παρατάξει τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβα, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο, Σαλίνο (έκπληξη ως εσωτερικός μέσος), Κασάμι, Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε ή Φινμπόγκασον.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, από την πλευρά του, αναμένεται να παίξει με τους Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε, Μίλερ, Ντάγκλας Κόστα και Λεβαντόφσκι.

Το σημερινό πρόγραμμα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Ρόμα-Μπαρτσελόνα

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Άρσεναλ
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο
Τσέλσι-Μακάμπι Τελ Αβίβ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαλένθια-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Γάνδη-Λιόν