Σαρωτική η Τσεχία, «πέταξε» έξω την Κροατία!

Η ήττα από τη Ελλάδα μέσα στο “σπίτι” της και μπροστά στο κοινό της, στη φάση των ομίλων, άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ψυχολογία των Κροατών. Η “χρβάτσκα” αποχαιρέτησε λοιπόν νωρίς το Ευρωμπάσκετ 2015, αφού δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τη φάση των “16” καθώς συνετρίβη από την Τσεχία με 80-59 και το όνειρο των προημιτελικών αποδείχθηκε απατηλό.

Η ομάδα του Ρόνεν Γκίντζμπουργκ, η οποία θα παίξει στους “οκτώ” με το νικητή της συνάντησης Σερβία-Φινλανδία, κυριάρχησε απόλυτα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι έφτασε σε μια δίκαιη όσο και ευρείας έκτασης νίκη.

Το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που έχανε ήδη με διαφορά 17 πόντων (48-31) στο ημίχρονο και 22 (65-43) στο 30΄, στάθηκε ανίκανο να αντιδράσει, κι έτσι σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση θα μείνει με τη φιλοδοξία που καλλιεργήθηκε πριν την έναρξή της.

Για τους αξιοπρόσεκτους Τσέχους κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Βέσελι, Γέλινεκ και Σχιμπ με 20, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για την Κροατία ο Μπογκντάνοβιτς είχε 12 και οι Χεζόνια, Ούκιτς από 10 πόντους.