Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία για το θάνατο του πολίστα Βλάντισλαβ Τιμάκοφ

Στο πένθος έχουν βυθιστεί άπαντες στον χώρο του ρωσικού πόλο και όχι μόνο από τον χαμό του 23χρονου διεθνούς άσου, Βλάντισλαβ Τιμάκοφ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα όπου έκανε προπόνηση με την ομάδα του.

Πιο συγκεκριμένα, η Σίντεζ, στην οποία αγωνιζόταν ο άτυχος πολίστας, βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο Βόλογκραντ της Βουλγαρίας για την προετοιμασία της με τους παίκτες να ακολουθούν κανονικά διπλό πρόγραμμα προπονήσεων.

Την Κυριακή ωστόσο, ενώ όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, συνέβη το μοιραίο. Ο Βλάντισλαβ Τιμάκοφ άρχισε να πνίγεται, με τους συμπαίκτες του να σπεύδουν να τον βγάλουν από το νερό, φωνάζοντας και τον γιατρό ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Πάντως ο Τιμάκοφ τελικά άφησε την τελευταία του πνοή κατά διάρκεια της μεταφοράς του από το κολυμβητήριο στο Νοσοκομείο. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι οδήγησε στον πνιγμό του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βλάντισλαβ Τιμάκοφ ήταν εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα πόλο της Ρωσίας, είχε αγωνιστεί σε όλες της μικρές ομάδες της χώρας και πέρσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα.