Νίκη 2 - 0 για τον Ολυμπιακό με γκολ μετά το ...90΄

Όση τύχη δεν είχε ο Ολυμπιακός για 90 λεπτά (ευκαιρίες, δύο δοκάρια) την είχε από το 90΄… και μετά. Με δύο τυχερά γκολ στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Η πειραϊκή ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, πίεσε από την αρχή, έχασε ευκαιρίες, αλλά πότε ο Τσιντώτας και πότε τα δοκάρια δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Μάρκο Σίλβα να πανηγυρίσουν. Τελικά, χρειάστηκαν δύο παίκτες του Λεβαδειακού να βάλουν… τα πόδια τους στην εκπνοή του αγώνα για να κάνει ο Ολυμπιακός το 2Χ2 στο πρωτάθλημα και να μπαίνει από νωρίς σε θέση… οδηγού στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Λεβαδειακός πάλεψε, είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του, στάθηκε τυχερός στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά η τύχη τον… εγκατέλειψε μετά το 90΄ και γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του.

Απόλυτος κυρίαρχος του ματς από το ξεκίνημά του ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από την αρχή στη μεσαία γραμμή και δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην εστία του Τσιντώτα, χωρίς, όμως, να είναι αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Μόλις στο 8΄ ο Πάρντο δεν ενήργησε ομαδικά κι αντί να «κόψει» τη μπάλα τη στιγμή που ακολουθούσαν τρεις συμπαίκτες του, προτίμησε να περάσει και τον Τσιντώτα χωρίς να τα καταφέρει. Μετά το 15΄ η πίεση των Πειραιωτών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και στο 22΄ το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Επτά λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Τσιντώντας, απόκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Χάρα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι τότε. Νέα καλή φάση για τους «ερυθρόλευκους» στο 33΄ με την κεφαλιά του Πάρντο, μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουΐ, να περνάει λίγο άουτ.

Η μοναδική καλή φάση για τον Λεβαδειακό στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 41΄, όταν ο Μάντζιος από πλάγια θέση στην περιοχή έπιασε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ρομπέρτο. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη επέμβαση του Τσιντώτα στο σουτ του Σαλίνο.

Κυρίαρχος ήταν και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να προσπαθεί να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα της… έλυνε τα πόδια. Ο Τσιντώτας, όμως, ήταν και πάλι σε σωστή θέση στο 57΄ μετά το σουτ του Φορτούνη και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Συνέχιζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός και στο 69΄ «άγγιξε» το γκολ με τον Χάρα να πλασάρει, αλλά ο Τριποτσέρης απομάκρυνε τα χειρότερα, καθώς ο Τσιντώτας ήταν εξουδετερωμένος.

Ακολούθησε η φάση για το Λεβαδειακό με τον Μάντζιο να πιάνει το σουτ στο 73΄ και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει, ενώ στο 77΄ και πάλι ο Τσιντώτας απόκρουσε το φάουλ του Ντομίνγκες.

Η κορυφαία φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 81΄. Από το πλασέ του Ντοσεβί η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού, με τους «ερυθρόλευκους» να τα έχουν δικαιολογημένα με την τύχη τους. Σα να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα σουτ του Ντομίνγκες.

Η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό ήρθε ακριβώς στο 90΄. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, μετά την προσπάθεια του Ρομέου να απομακρύνει τη μπάλα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς είχε τελειώσει, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης «σφράγισε» το «τρίποντο» των «ερυθρόλευκων». Και το τέρμα αυτό με αρκετή δόση τύχης, μιας και μετά το σουτ του διεθνούς επιθετικού μέσου η μπάλα βρήκε στο πόδι του Γουόν κι άλλαξε πορεία.

Πηγή: Ναυτεμπορική, Φωτογραφία: Action Images