Πλήρωσε το ταξί... με το χρυσό μετάλλιο!

Ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία, Πάβελ Φάιτζεκ γιόρτασε με άκρως περίεργο τρόπο το θρίαμβό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο και παραλίγο να το πληρώσει… πολύ ακριβά.

Γιορτάζοντας την επιτυχία του και προφανώς μεθυσμένος – κυριολεκτικά και μεταφορικά – επιβιβάστηκε σε ένα ταξί, μετά από γλέντι, με προορισμό τον τόπο διαμονής του στην κινεζική πρωτεύουσα. Το επόμενο πρωινό ξύπνησε ζαλισμένος και ανακάλυψε ότι είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο. Θορυβημένος ότι πιθανόν κάποιος του είχε κλέψει το πολύτιμο έπαθλο, απευθύνθηκε στην αστυνομία η οποία ανακάλυψε τι είχε συμβεί με το χαμένο μετάλλιο.

Οι αρχές εντόπισαν τον ταξιτζή στο όχημα του οποίου είχε επιβιβαστεί ο Πολωνός σφυροβόλος και βρήκε το μετάλλιο.

Όπως είπε ο ταξιτζής ο Φάιτζεκ που πιθανώς είχε ξοδέψει όλα του τα χρήματα γιορτάζοντας την επιτυχία του, δεν είχε αρκετά γουάν για να τον πληρώσει και του άφησε ως «ενέχυρο» το χρυσό μετάλλιο.

Η «περιπέτεια» του μεταλλίου και του Πολωνού σφυροβόλου, τελείωσε όταν πήρε πίσω το χρυσό μετάλλιο από τον Κινέζο οδηγό ταξί και ο ταξιτζής το αντίτιμο της κούρσας σε γουάν.

Πηγή: ΑΠΕ