Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ το κουπόνι του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο ΟΠΑΠ ζητώντας να συμμετέχει και η ΑΕΚ στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης που διακινεί, δηλαδή στο ΠΡΟΠΟ, στο ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ και στο Στοίχημα.

Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ επισημαίνει ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος και της super league όπως είναι η ΑΕΚ, να μη συμμετέχει σε αυτά τα δελτία και ζητά την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α) με την οποία απαγορεύτηκε στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ και Στοίχημα λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Α υφίσταται κώλυμα στο πρόσωπο του κ. Μελισσανίδη καθώς ενώ έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ, παράλληλα είναι και μέτοχος του ΟΠΑΠ (33,3% των μετοχών), ενώ την ίδια στιγμή το κώλυμα του νόμου 2725/1999 επεκτείνεται και στο γιό του Γεώργιο Μελισσανίδη, ως συγγενή πρώτου βαθμού εξ αίματος.

Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ επισημαίνει ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος και της super league όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης καθώς αυτό είναι οικονομικά επιβαρυντικό για τον Οργανισμός. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.