Europa League: Έτοιμοι για όλα Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος

Το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League θα επιδιώξουν να κάνουν απόψε Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος κόντρα σε Καμπάλα (19:00), Μπρόντμπι (20:00) και Φενερμπαχτσέ (21:00) αντίστοιχα. Τον… χορό των ελληνικών ομάδων στα play off της διοργάνωσης θα ανοίξει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο Μπακού την Καμπάλα με στόχο να δικαιολογήσουν από το πρώτο κιόλας ματς τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στους Αζέρους.

Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» δεν έχει καμία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο, έχει προκριθεί ήδη σε δύο γύρους κι αυτό, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου και τους παίκτες του, σημαίνει ότι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν με νίκη από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για να απλοποιήσουν τα πράγματα στη ρεβάνς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης. Εκτός μάχης έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Σάντσεθ, ο ανέτοιμος Εσιέν και οι Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος, Δώνης, για λόγους τακτικής.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την Μπρόντμπι, έχοντας σημαντικές απουσίες. Πιο πρόσφατες αυτές των Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση και του Μαντούρο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής με απόφαση του Τούντορ. Οι Δανοί δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά στο πρωτάθλημά τους (μετά από 5 αγώνες μετρούν μόλις μία νίκη), αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο Ιγκόρ Τούντορ γνωρίζει πολύ καλά ότι η δυναμικότητα της Μπρόντμπι δεν έχει καμία σχέση με τους πρόσφατους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον β’ και γ’  προκριματικό της διοργάνωσης, παρ΄ όλα αυτά ο Κροάτης προπονητής του Δικεφάλου ελπίζει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Την πιο δύσκολη αποστολή από τις τρεις ελληνικές ομάδες θα έχουν οι Περιστεριώτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Φενερμπαχτσέ των Φαν Πέρσι, Νάνι, Φερναντάο, Μπρούνο Άλβες και άλλων σπουδαίων παικτών που διαθέτει στο ρόστερ της. Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση απέναντι σε έναν αντίπαλο που δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να μπει στους ομίλους του Champion league, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και η μόνη διέξοδος που της έχει απομείνει είναι να διακριθεί μέσω του Europa League.

Οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να μη δεχτούν γκολ και από κει και πέρα εάν τους δοθούν οι ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, καθώς και ο Εμπόου συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και είναι «ετοιμοπόλεμος». Το μεγάλο αστέρι των Τούρκων, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ βασικός θα παίξει και ο Νάνι.