Η Εθνική έγραψε την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της: Ηττήθηκε (0-1) από τα Νησιά Φερόε

Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της έγραψε η εθνική μας ομάδα στο στάδιο «Καραϊσκάκης» χάνοντας και από τα Νησιά Φερόε με 1-0! Ισως είναι καλύτερα τελικά τώρα που η πολιτεία αναβάλλει συχνά αγώνες, να το κάνει και για τα παιχνίδι της εθνικής διότι αυτό το θέαμα δεν αντέχεται…

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα σοκ, που όμως μπορεί να εκπλήξει μόνο όσους δεν είδαν το παιχνίδι καθώς η ερασιτεχνική ομάδα των φιλοξενουμένων ήταν συντριπτικά καλύτερη. Απίστευτο και όμως αληθινό, με την Ελλάδα να μένει πλέον ουραγός (6η θέση στον όμιλο) κάτω και από τα Νησιά Φερόε που πλέον θα αναγάγουν σε εθνική εορτή την 14η Νοεμβρίου καθώς σημείωσαν την κορυφαία επιτυχία στην ιστορία της χώρας.

Από την άλλη πλευρά έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό Κλαούντιο Ρανιέρι, που δεν αποκλείεται να αποχαιρετήσει την εθνική, αν το θελήσει όμως μόνο η ΕΠΟ (ο ίδιος δεν παραιτείται) κάτι που θα κοστίσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του, που είναι 1.600.000 ευρώ για τα δύο χρόνια που έχει υπογράψει.

Οι παίκτες της εθνικής μας πήγαν στα αποδυτήρια αποδοκιμαζόμενοι στο ημίχρονο από την πλειονότητα των 10000 φίλων της που βρέθηκαν –παρά τη βροχή που προηγήθηκε- στο «Καραϊσκάκης» και οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν τα μάτια τους. Τα Νησιά Φερόε να παίζουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 και μια από τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου εφέτος σαν την γάτα με το ποντίκι!

Ανούσια κατοχή μπάλας

Η μπάλα στο φάουλ του 19χρονου Ολσεν στο 19’ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη και έφυγε άουτ, ενώ στο 37’ η… φτέρνα του Μανωλά, έσωσε από ξεκάθαρο τετ α τετ, που θα έβγαινε ο Χόλστ αν του είχε περάσει σωστά την πάσα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής ο Βατνχαμαρ. Στο 43’ ο Μπενιάμινσεν προσπάθησε με κεφαλιά να «κρεμάσει» τον Καρνέζη ο οποίος αντέδρασε υπέροχα και απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι ο έλληνας κήπερ έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και απέκρουσε το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Εντμουνσον που δεν πίστευε τι έχει χάσει!

Η εθνική είχε να αντιπαραθέσει σε αυτό το πρώτο 45λεπτο μια ανούσια κατοχή μπάλας (68% έναντι 32%) και μόλις μια κλασσική ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο στο 38’ ο οποίος αν και είχε το χρόνο και το χώρο πλάσαρε άουτ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση.

Το πιο τραγικό είναι ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα και η ομάδα που φόραγε τα μπλε «κένταγε» στο γήπεδο αλλά δεν ήταν η εθνική μας. Η νέα προειδοποιητική βολή ήταν του Μπενιάμινσεν με το σουτ στο άλλο δοκάρι (αριστερό) του Καρνέζη στο 51’ από σέντρα του Νές. Ετσι φυσιολογικά ήρθε το γκολ – που άξιζαν πέρα για πέρα – οι ερασιτέχνες των Φερόε που έβαλαν τα γυαλιά στους επαγγελματίες της εθνικής μας. Ο Εντμουνσον στο 61ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε σέντρα σούτ του Μπράντουρ Ολσεν και από κοντά «εκτέλεσε» τον κορυφαίο παίκτη της εθνική μας, τον Ορέστη Καρνέζη.

Δεν άξιζε τη νίκη

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η εθνική πίεσε αφόρητα τους φιλοξενούμενους και θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση, αν ο Κονέ ήταν πιο εύστοχος στο πλασέ εξ’ επαφής στο 69ο λεπτό και πιο τυχερός στο 89ο λεπτό οπότε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το γυριστό σουτ που επιχείρησε. Ομως η εθνική δεν άξιζε τη νίκη και το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Οι θεατές αποδοκίμασαν εκ νέου στη λήξη την εθνική, περισσότερο πληγωμένοι από αυτή την εμφάνιση αλλά χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες και τον προπονητή των Νήσων Φερόε που είχαν πετύχει ένα πραγματικό άθλο, ξεπερνώντας ακόμα και τη νίκη τους πριν από πολλά χρόνια επί της Αυστρίας εντός έδρας.

Αντίθετα για την εθνική μας αυτή η ήττα είναι με διαφορά η χειρότερη στην ιστορία της, ξεπερνώντας ακόμα και τη Μάλτα, την Αλβανία, ακόμα και τα 11 γκολ από την Ουγγαρία ή τα 7 από τη Δανία, διότι πρέπει απλώς κανείς να αναλογιστεί το που ήταν στην παγκόσμια κατάταξη τότε η Ελλάδα και που είναι τώρα, ενώ τα Νησιά Φερόε δεν χρειάζονται συστάσεις…

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης, Καράμπελας (78’ Μάνταλος), Μανωλάς, Μόρας, Τοροσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Γκέκας (46’ Αθανασιάδης) και Καρέλης (62’ Μαυρίας).

Ν. Φερόε: Νίλσεν, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Νάες, Χάνσον, Μπενζάμισεν, Μπ. Ολσεν (88’ Κ. Ολσεν), Βατναχάμαρ, Χολστ (75’ Τζάστινσεν) και Εντμουντσον (86’ Φέρε).

 

Πηγή:http://www.tanea.gr/news/sports/article/5180374/live-ellada-nhsia-feroe-21-45-sta-prokrimatika-toy-euro/