Super League: Προθεσμία 2 εβδομάδων για την εφαρμογή του αθλητικού νόμου

Δύο εβδομάδες προθεσμία ζήτησαν από τον Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή τα μέλη της Super League, σχετικά με την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου. Η συνάντηση με τους φορείς της διοργανώτριας αρχής στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από αίτημα του κυβερνητικού παράγοντα ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει υποχρεωτικά, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, για τα οποία ο Πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, ζήτησε από την Πολιτεία διορία δύο εβδομάδων. Με βάση το νέο νόμο όσες ομάδες δεν εφαρμόσουν τα απαιτούμενα θα παίζουν μεν στην έδρα τους, αλλά χωρίς κόσμο.

«Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Η εφαρμογή ενός νόμου από τη θεωρία στην πράξη έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας», τόνισε μετά την συνάντηση με τον κ. Κοντονή, ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού και πρόσθεσε:

«Βλέποντας τις προθέσεις μας ο υπουργός μας είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τακτικών δικαστών, που αποτελεί σημείο τριβής με την ΕΠΟ, ο κ. Μποροβήλος ανέφερε ότι «υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει».

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος αποχώρησε πρώτος από την αίθουσα και αρκέστηκε να πει «… το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος». Επίσης παραβρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο «ισχυρός άνδρας» του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.