Αγγλία: «Σεφτέ» στις νίκες η Άρσεναλ

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πέτυχε η Άρσεναλ, που επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Κρίσταλ Πάλας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Μετά τη «σφαλιάρα» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Γουέστ Χαμ στο «Εμιρέιτς» η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αντέδρασε άμεσα, έστω κι αν για να φτάσει στο «τρίποντο» χρειάστηκε ένα… αυτογκόλ.

Η ουσία είναι ότι οι «κανονιέρηδες»… άφησαν πίσω τους το κακό αποτέλεσμα της 1ης αγωνιστικής και με καλό ρυθμό κατάφεραν να «αποδράσουν» από το «Selhurst Park» με το σημαντικό -κυρίως για τη ψυχολογία τους- «τρίποντο».

Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά και και στο 16΄ άνοιξαν το σκορ με το φοβερό γκολ του Ζιρού με γυριστό σουτ. Στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια επιθετικά οι «αετοί» ισοφάρισαν με την βολίδα του Γουόρντ (28′), με τον Τσεχ να μη μπορεί να αντιδράσει.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Γουίκαμ, ενώ στο 55΄ ο Ντιλέινι έστειλε άθελά του με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στην Άρσεναλ.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Κρίσταλ Πάλας πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, είχε δύο καλές στιγμές, όμως η Άρσεναλ χειρίστηκε σωστά το ματς και πήρε αυτό που ήθελε.