Αγγλία: Πρεμιέρα με έκπληξη στο «Γκούντισον Παρκ»

Η νεοφώτιστη Γουότφορντ έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες απέσπασε ισοπαλία στο «Γκούντισον Πάρκ» από την Έβερτον (2-2), αν και προηγήθηκε δύο φορές. Ο Χοσέ Χολέμπας έπαιξε βασικός σε όλο το 90λεπτο για τους φιλοξενούμενους.

Επίδειξη δύναμης έκανε η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι «αλεπούδες» επιβλήθηκαν με 4-2 στην έδρα τους την Σάντερλαντ, ενώ σπουδαίο «διπλό» πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της Νόριτς (3-1).

Το γκολ του Ζεστέντ στο 72΄ χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην Αστον Βίλα απέναντι στη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο εναρκτήριο ματς της εφετινής Premier League, χρειάστηκε το αυτογκόλ του Γουόκερ για να πάρει τους τρεις βαθμούς στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Τότεναμ.

Ο Κάιλ Γουόκερ στο 22΄, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Βορμ και αυτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ να πάρει τη νίκη με 1-0, παρά τις ευκαιρίες που είχαν στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος:

Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ           1-0

(22΄αυτ. Γουόκερ)

Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα            0-1

(72΄ Ζεστέντ)

Έβερτον-Γουότφορντ              2-2

(76΄ Μπάρκλεϊ, 86΄ Κονέ – 14΄ Λαγιούν, 83΄ Ιγκάλο)

Λέστερ-Σάντερλαντ               4-2

(11΄ Βάρντι, 18΄,25΄πεν. Μαχρέζ, 66΄ Αλμπριτον – 60΄ Ντεφόου, 71΄ Φλέτσερ)

Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας            1-3

(69΄ Ρέντμοντ – 39΄ Ζαχά, 50΄ Ντιλέινι, 90΄ Καμπάιγ)