"Χρυσοί" Έφηβοι ! Η Εθνική Εφήβων Μπάσκετ νίκησε την Τουρκία

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία κέρδισε απόψε με το σπαθί της η Εθνική Εφήβων και επανέλαβε έτσι τους άθλους του 1995 (Αθήνα) και 2008 (Πύργος), τότε που θριάμβευσε στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Η Εθνική μας κέρδισε με 64 πόντους έναντι 61 της Τουρκίας, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστες αντοχές, κατορθώνοντας με πάθος και επιμονή να ανατρέψει σκορ (έχανε κάποια στιγμή με 14 πόντους διαφορά).

Η εθνική μας ομάδα είχε την ένθερμη συμπαράστασης του κοινού της Μαγνησίας,, ενώ είχαν ήδη πετύχει μεγάλες νίκες, αποκλείοντας σημαντικές ομάδες για να φτάσουν ως εδώ.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κατόρθωσαν, πετυχαίνοντας σήμερα την έκτη νίκη τους κατέκτησαν το δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιστορία της ομάδας.

Αναφορικά με την αντίπαλο της Εθνικής, η Τουρκία μόνο τυχαία ή μέτρια ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κι ας τη νίκησε η Ελλάδα και την περασμένη Τρίτη με 77-54, καθώς οι γείτονες έχουν κατακτήσει τους δύο τελευταίους τίτλους, πέρυσι στο Ικόνιο και πρόπερσι στη Ρίγα.