Ο Παναθηναϊκός έδειξε το ευρωπαϊκό του πρόσωπο κερδίζοντας τη Μπριζ με 2-1

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League, έγινε, με τους “πράσινους” να κερδίζουν με την βελγική Μπριζ στην κατάμεστη λεωφόρο.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 5 Αυγούστου και η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα μπει στην κληρωτίδα για τα πλέι οφ του Champions League

Ο Παναθηναϊκός  δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το ματς, καθώς στο 10ο λεπτό η ομάδα του Αναστασίου είδε την εστία της να παραβιάζεται από τον Μπομπό.

Στο 34ο λεπτό ο Καρέλης κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Μπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε, με τον πορτιερο της Μπριζ να αποκρούει με τα πόδια. Εντούτοις τρία λεπτά αργότερα ο Σουηδός στράικερ πήρε το αίμα του πίσω, καθώς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1… ρεφάροντας για το χαμένο πέναλτι.

Στο 43ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Σαντσεθ κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιαμπί, κι ενώ αρχικά ο Ρώσος ρέφερει έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ισπανό, άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον παίκτη του «τριφυλλιού».

Γκολ: 10′ Μπομπό (Μπριζ), 37′ Μπεργκ (ΠΑΟ), 66′ πεν. Kαρέλης

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46′ Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ.

Κλαμπ Μπριζ: Μπουζέσε, Ντε Φο, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπο, Σίμονς, Βάσκεθ (59′ Ισκέρδo), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί.

Οι πρώτες δηλώσεις:

Σίμονς (αρχηγός Μπριζ): “Είναι σημαντικό το εκτός έδρας γκολ που πετύχαμε. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα τι μπορούμε να κάνουμε”.

Αναστασίου: “To θέλαμε πολύ και το δείξαμε. Αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες! Τακτική πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση καθόρισαν το παιχνίδι. Η ομάδα που το ήθελε περισσότερο φάνηκε”.

PAO b

pao 2

pao1

Ab

Ad

AG