O Σάσα Τζόρτζεβιτς νέος προπονητής του Παναθηναϊκού

O Αλεξάνταρ (Σάσα) Τζόρτζεβιτς είναι και με τη βούλα πλέον νέος προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Σέρβο προπονητή, ο οποίος ήταν ο Νο1 στόχος τους για την τεχνική τους ηγεσία και μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πλάβι» υπέγραψε το συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας.

Ο Τζόρτζεβιτς θα κοουτσάρει σε συλλογικό επίπεδο για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά την Ολίμπια Μιλάνο (2006/07) και την Μπενετόν Τρεβίζο (2011/12).

Ο 47χρόνος κόουτς είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας και είναι αυτός που πιστώνεται την εκπληκτική πορεία των «Πλάβι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι. Οι Σέρβοι άφησαν πίσω τους τεράστιες δυνάμεις του Παγκοσμίου μπάσκετ και έφτασαν στον τελικό χάνοντας από τους «εξωγήινους» Αμερικάνους. Αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Τζόρτζεβιτς.

Μπορεί ως προπονητής σε Μπενετόν και Μιλάνο να μην είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε αλλά θεωρείται προπονητής με πολύ ισχυρή προσωπικότητα που ξέρει να διαχειρίζεται τις προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Η δυναμική που είχε σαν παίκτης βγαίνει και στην προπονητική του και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια των παικτών του.

Μετά την επιτυχία της Εθνικής Σερβίας, οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα και το όνομα του ακούστηκε για όποια ευρωπαϊκή ομάδα έψαχνε προπονητή. Αυτό το εμπόδιο που φαντάζει ανυπέρβλητο μέχρι σήμερα είναι ο συνδυασμός της Εθνικής ομάδας με τον πάγκο μιας ομάδας. Αν ξεπεραστεί αυτό ο Τζόρτζεβιτς θα βρεθεί μια ανάσα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα είναι αυτός που θα αναλάβει την επιστροφή στις επιτυχίες.