Αστρονομικές οι αποδοχές των εργαζομένων στη FIFA

Αστρονομικό είναι το συνολικό ποσό των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (FIFA) καθώς κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, στις 242.000 δολάρια, ή αλλιώς 215.646 ευρώ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Επικαλούμενο στοιχεία συγκριτικής αξιολόγησης μισθών από την ιστοσελίδα Emolument.com, το Bloomberg τονίζει ότι η FIFA πληρώνει τους εργαζομένους της 37% περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (UEFA). Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι μισθοί της FIFA φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Σύμφωνα με το Emolument, ο μέσος εργαζόμενος σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς βγάζει 66.000 δολάρια το χρόνο (58.744 ευρώ).

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης ότι ο μέσος επαγγελματίας των hedge funds (180.000 δολάρια ή 160,165 ευρώ) και αυτός που ασχολείται με αγοραπωλησίες μετοχών (194.000 δολάρια ή 172,625 ευρώ) βγάζουν λιγότερα από τους υπαλλήλους της FIFA, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

«Η άβυσσος ανάμεσα στη FIFA και το μέσο μη κερδοσκοπικό οργανισμό είναι απλά ιλιγγιώδης, πέρα από το απλό γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της FIFA βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που ασχολούνται με αγοραπωλησίες μετοχών, οι οποίοι συχνά χαρακτηρίζονται ως η επιτομή της απληστίας».