Δύο ελληνικά πληρώματα στους αυριανούς τελικούς Κωπηλασίας του Πόζναν

Δύο ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη λίμνη Μάλτα, στο Πόζναν της Πολωνίας, που θα διεξαχθεί αύριο.

Τους δύο τελικούς με ελληνικό ενδιαφέρον θα καλύψει αύριο (31/5) η Δημόσια Τηλεόραση (κανάλι +).

Το αυριανό πρόγραμμα θα αρχίσει με τους «μικρούς» τελικούς και θα ακολουθήσουν οι μεγάλοι τελικοί. Στις 11:33 (ώρα Ελλάδας) θα αρχίσει ο τελικός της δικώπου άνευ των ανδρών όπου μετέχουν οι Γιώργος Κόνσολας–Γιάννης Πέτρου.

Ο τελικός της τετρακώπους άνευ πηδαλιούχου των ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 13:18, όταν οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος θα επιδιώξουν να προσθέσουν ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή τους.

Η ελληνική τετράκωπος έχει ανέβει στο βάθρο και στα 7 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει λάβει μέρος από το 2007 και μετά, με εξαίρεση το 2013 που δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή. Πέρυσι στο Βελιγράδι με την ίδια σύνθεση ακριβώς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, ενώ συνολικά στα 7 ευρωπαϊκά έχει κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια κι 1 χάλκινο.

Για μια μόλις θέση έχασαν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό τρία άλλα ελληνικά πληρώματα που τερμάτισαν 4α στα ημιτελικά και θα αγωνιστούν στους Β΄ τελικούς διεκδικώντας θέσεις από 7-12. Αυτά είναι το διπλό σκιφ των γυναικών με της Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου που τερμάτισαν σε 6.58:65, το σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τον Παναγιώτη Μαγδανή που έπεσε στον τερματισμό σε 7.04:86 και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που τερμάτισαν σε 7.04:70.

Εκτός μεγάλο τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών με του Σπύρο Γιάνναρο και Στέφανο Ντούσκο που τερμάτισαν στην 6η θέση με 6.41:41, ενώ ο Λευτέρης Κόνσολας αγωνίστηκε στον Γ΄τελικό του σκιφ όπου τερμάτισε 5ος και κατετάγη 17ος στη γενική. Και κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων ο άνεμος ήταν δυνατός στην λίμνη Μάλτα του Πόζναν προκαλώντας κατά διαστήματα έντονο κυματισμό που δυσκόλεψε όλα τα πληρώματα.