Είκοσι χρόνια μετά η Βασίλισσα ξανά στον θρόνο της

Δεν μπόρεσαν οι ερυθρόλευκοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και έτσι μοιραία ήρθε το 78-59 υπέρ της Ρεάλ. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε καλή άμυνα αλλά η αστοχία στις βολές και στην επίθεση οδήγησαν στην ήττα.

Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέταρτο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν την ισπανική ομάδα στην επίθεση. Η μεγάλη αστοχία της ελληνικής ομάδας στα σουτ τριών πόντων (5/23) και τις βολές (12/25) έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Στο ξεκίνημα ο  Ολυμπιακός διάβαζε τις φάσεις, κτύπαγε στα αδύνατα σημεία της Ρεάλ και εκμεταλλεύτηκε τα γρήγορα πόδια του Πρίντεζη και την ευστοχία του Λοτζέσκι ο οποίος στα πρώτα 6.30” είχε 10 πόντους με 4/4 σουτ.

Το σκορ έμεινε χαμηλά και ευνόησε στο πρώτο μέρος τους ερυθρόλευκους οι οποίοι πίεζαν δυνατά στην περιφέρεια σε έναν αγώνα δυνατό με μάχες σώμα με σώμα. Το ημίχρονο έληξε με τη Ρεάλ στο συν 7,   με τον Ολυμπιακό να χάνει βολές και να κάνει τρία συνεχόμενα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα  αιφνιδιασμού στους Μαδριλένους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και συνάμα άστοχος με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και η Ρεάλ να αυξήσει τη διαφορά έως και 11 πόντους.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα έγινε μια τεράστια μάχη. Όμως η κούραση βάρυνε τους ώμους και τα πόδια των ερυθρόλευκων οι οποίοι στο τέλος του αγώνα δεν είχαν καθαρό μυαλό, Αν και έπαιξαν καλή άμυνα δεν είχαν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα η Ρεάλ να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 20 χρόνια  τότε στη Σαραγόσα και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό κατακτώντας τον 9ο τίτλο της μετά από τρεις συνεχείς παρουσίες στον τελικό.