Αναστέλλεται επ΄αόριστον το ισπανικό πρωτάθλημα

Την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον όλα τα πρωταθλήματα από τις 16 Μαΐου ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας, λόγω της κόντρας της με την κυβέρνηση για το νόμο που αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο νόμος ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, με την υποστήριξη και της επαγγελματικής λίγκας του ποδοσφαίρου (LFP) και αποσκοπεί στη δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους περισσότερους συλλόγους των δύο πρώτων κατηγοριών του πρωταθλήματος, μοιράζοντας ισόποσα τα κέρδη από τα τηλεοπτικά.

Ωστόσο, τόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όσο και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών έχουν ταχθεί κατά των νέων κανονισμών, ενώ παράλληλα και οι δύο οργανισμοί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι το τέλος προκειμένου να μην εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει πως είναι άγνωστο το πότε θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν (στις 17 και 23 Μαΐου), όπου μεταξύ άλλων είναι και η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα, που πιθανότατα θα κρίνει και τον τίτλο. Επίσης άγνωστο είναι και το πότε θα γίνει ο τελικός των «μπλαουγκράνα» με την Μπιλμπάο που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 30 Μαΐου.