Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των "αιωνίων"

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στην μεταξύ τους  αναμέτρηση με την οποία κλείνει η 24η αγωνιστική στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει την νίκη αλλά και τη διαφορά των 7 πόντων για να σιγουρέψει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο διακυβεύεται στο ντέρμπι «αιωνίων», με τον Ολυμπιακό να παίρνει θέση στο τζάμπολ έχοντας ένα βαθμό περισσότερο (45β.) έναντι των «πρασίνων» (44β.) σε 23 αγωνιστικές.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί για την ομάδα του τριφυλλιού ο Αμερικανός Τζέιμς Γκιστ καθώς βρέθηκε θετικός για χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τραυματία Οίβερα Λαφαγιέτ.

Το ντέρμπι θα διευθύνουν οι Γκόντας, Αναστόπουλος και Ψαριανός.

Η ιστορία:

Το αποψινό ματς είναι το 57ο στην ιστορία των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992 και μετά) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» έχουν σαφή υπεροχή με 48 νίκες έναντι 8 του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ήταν εκείνη της κανονικής περιόδου της σεζόν 2004/05 που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού με 86-55. Γενικά, σε σύνολο 210 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις κι ανεξάρτητα από έδρα, οι «πράσινοι» έχουν 120 νίκες και οι «ερυθρόλευκοι» 90.