Ιστορικό νταμπλ του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στη Volleyleague

Τελικοί… όνειρο αποδείχτηκαν αυτοί της Volleyleague για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος» του Βορρά γιορτάζει το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του σε οποιοδήποτε άθλημα από την ίδρυση (1926) του συλλόγου.

Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πήραν με 3-0 νίκες τη σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό και στον 3ο μεταξύ τους αγώνα στο κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας από περίπου 10.000 οπαδούς τους, επιβλήθηκαν με 3-0 (25-16, 25-19, 25-23) σετ και «έστησαν» Κύπελλο και Πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά ήταν ο Βενεζουελάνος διαγώνιος, Ερνάντο Γκόμες και ο Κουβανός ακραίος, Σκουλ Χιμένες, χωρίς ωστόσο να υστερεί κάποιος. Ετσι, το πρωτάθλημα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τρία χρόνια ύστερα από την επιτυχία του Ηρακλή (2012).
Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (13/21 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ -57% άριστες), Παντακίδης 8 (2/3 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (13/25 επ, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 10 (7/10 επ, 3 μπλοκ, 65% υπ, 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 47% υπ – 41% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Μαρούλης, Γιούρισιτς 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 6 (5/19 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ -36% άριστες), Κοκκινάκης 4 (3/15 επ, 1 άσσος, 57% υπ -39% άριστες), Κόιστρα 3 (2/8 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 7 (2/4 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 62% υπ – 54% υπ), Χριστοφιδέλης 8 (7/14 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ -31% άριστες), Προύσαλης, Σωτηρίου, Τζελάτης 6 (4/10 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ).

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 23 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 26 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.

Μεταξύ των θεατών της αναμέτρησης και η μπασκετική ομάδα του ΠΑΟΚ, με εκπροσώπους τους Τζέικ Οντουμ, Χρήστο Σαλούστρο, Τζούλιαν Βον, Κέβιν Λάνγκφορντ, Μαρκ Κάρτερ καιτον αρχηγό, Κώστα Χαραλαμπίδη, που είχε μαζί του και τους δυο γιους του, Λευτέρη και Γιώργο.

Η βραδιά του 3ου τελικού της Volleyleague ανήκει ολοκληρωτικά στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτών στα αποδυτήρια, ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος με τους περισσότερους από 10.000 οπαδούς της ομάδας να παραληρούν στο κλειστό της Πυλαίας. Είναι χαρακτηριστικό πως με αφορμή τη σπουδαία επιτυχία του «Δικεφάλου», ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε να φωταγωγηθεί τόσο ο Λευκός Πύργος όσο και το δημαρχείο της πόλης.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στον Λευκό Πύργο για… ολονύκτιο γλέντι μπροστά στο ιστορικό μνημείο της πόλης. Από την παρουσία οπαδών έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι όπως η Λεωφόρος Νίκης, η Παύλου Μελά.

BBBBBB

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τους νταμπλούχους Ελλάδας…

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δεν μπορώ να βάλω τα συναισθήματά μου σε σειρά. Είναι πολλά αυτά που σκέφτομαι. Ζούμε πολύ μεγάλες στιγμές. Είναι μια μεγάλη δικαίωση, μια απάντηση για όσους περιμένουν στη γωνία για κάποιο στραβοπάτημα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η χρονιά, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είχα δίπλα μου τους συγκεκριμένους αθλητές και τους συγκεκριμένους συνεργάτες. Όλο αυτό που βγήκε στο γήπεδο έδειξε πόσο καλά είμαστε μεταξύ μας. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Καταφέραμε και μαζέψαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο, ειδικά στα 2-3 τελευταία παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δει τέτοιες στιγμές, ούτε και οι περισσότεροι από μας που είμαστε τόσα χρόνια στο βόλεϊ. Είναι κάτι πρωτοφανές».

Ερωτώμενος για το εάν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ, είπε: «Για την επόμενη μέρα δεν ξέρω, πρέπει να το δουν άλλοι». Ο Έλληνας προπονητής κρατούσε αγκαλιά τον γιο του, ο οποίος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος για να πάρει το… φιλί του πατέρα του.

Βασίλης Κουρνέτας (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Είναι εκπληκτικά τα συναισθήματα. Γράψαμε ιστορία για ένα σύλλογο που δεν είχε πάρει νταμπλ. Η εικόνα τα λέει όλα. Ο ΠΑΟΚ είχε επενδύσει χρήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι καλό. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στην κορυφή. Είναι πραγματικά φοβερές οι στιγμές. Ούτε ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής της ομάδας δε νομίζω ότι περίμενε να καταφέρουμε αυτά που πετύχαμε».

Ερνάντο Γκόμεζ (αθλητήςΠΑΟΚ): «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου. Κουραστήκαμε πάρα πολύ όλοι μας, γιατί δώσαμε πολλά ματς μέσα σε λίγες μέρες, αλλά είμαι τόσο ευτυχισμένος που ξεχνάω την κούραση και τη σκληρή δουλειά που κάναμε όλο τον χρόνο. Χαίρομαι γιατί είμαι ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν, αλλά ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτε».

Αλεξ Σαφράνοβιτς (αθλητής ΠΑΟΚ): «Μίλησε η καρδιά μας. Αυτή το ήθελε και αυτή το πέτυχε».

Γιάννης Παντακίδης (αθλητήςΠΑΟΚ): «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τη διοίκησή μας. Η σημερινή είναι η πιο μεγάλη μέρα της ζωής μου».

Δημήτρης Γκαράς (αθλητής ΠΑΟΚ): «Γράψαμε ιστορία, αφού πήραμε το πρώτο νταμπλ. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι έχει μεγάλη δύναμη. Πήραμε το Κύπελλο και το αφιέρωσα στην οικογένειά μου. Το πρωτάθλημα το αφιερώνω στον κόσμο. Είναι απερίγραπτο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο εδώ. Γεμίσαμε αυτό το γήπεδο».

Αλέξανδρος Σαμπάνης (αθλητής ΠΑΟΚ): «Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που συμβαίνει. Έχει 10.000 μέσα στο γήπεδο και δεν ξέρω πόσους άλλους έξω από αυτό».

Γιώργος Ανδρέου (πρόεδρος ΤΑΠ ΠΑΟΚ): «Η ντόπα του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Με τέτοιο κόσμο κανείς δεν θα μπορούσε να μας κερδίσει σήμερα».
Σαββίδης: «Γράψατε χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού»

Ο Ιβάν Σαββίδη έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος δήλωσε συγκινημένος από την προσπάθεια των παικτών για την κατάκτηση της κορυφής.

«Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια μπορεί να αισθανθεί όποιος παρακολούθησε στενά την προσπάθεια του τμήματος βόλεϊ του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος! Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και σε όσους συνέβαλαν ώστε να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του αθλήματος στην Ελλάδα με κερδισμένους δυο τίτλους! Μέσα από σκληρή προσπάθεια και συγκλονιστικές εμφανίσεις η ομάδα έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της και στην ιστορία του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης! Ακόμη μεγαλύτερο κέρδος είναι η στήριξη που κατάφεραν να κερδίσουν από τον κόσμο, που κι εκείνος με τη σειρά του έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία των τελικών».

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θερμά συγχαρητήρια»

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αισθάνθηκε υπερήφανη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ και μοίρασε συγχαρητήρια στην ομάδα:

«Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες σε όλο τον κόσμο, μόνο υπερήφανοι μπορεί να είναι για αυτό που έγινε απόψε στο “Παλατάκι”. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, που μετά το Κύπελλο Ελλάδας, κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της και το Πρωτάθλημα. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας».

1

 

Πηγή: in.gr