Η επιζήσασα της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τερμάτισε κλαίγοντας

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης έχει αποκτήσει, εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το συμβολισμό ενός ιδιαίτερου αγώνα. Φέτος μεταξύ των αθλητών βρισκόταν και η νεαρή Ρεμπέκα Γκρέγκορι που έτρεχε στον αγώνα του 2013, και η οποία έχασε το πόδι της εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης.

Η 27χρονη Ρεμπέκα Γκρέγκορι βρισκόταν το 2013 στη γραμμή του τερματισμού όταν εξερράγησαν οι μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί με σκοπό να τραυματίσουν όσο περισσότερους γινόταν.

Εξαιτίας του τραυματισμού της, χρειάστηκε τελικά να ακρωτηριάσει το αριστερό της πόδι. Φέτος ήθελε να τρέξει όλο τη διαδρομή, αλλά τελικά δεν πήρε την απαραίτητη έγκριση. Έτρεξε το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, περίπου 5,6 χλμ, και όταν πέρασε τη γραμμή, έπεσε στα γόνατα και έκλαψε.

Νικητής στον αγώνα των ανδρών ήταν και φέτος ο αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα με 2:09.17, που ήταν και ο νικητής του 2013.

Νικήτρια στις γυναίκες ήρθε η κενυάτισσα Καρολίν Ρότιτς με 2:24.55 που κατάφερε να μετατρέψει σε πρωτιά τις καλές της επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων.

Πρώτη αθλήτρια με αμαξίδιο ήρθε η Τατιάνα ΜακΦάντεν, η οποία έδωσε το χρυσό στεφάνι στον πατέρα του 8χρονου Μάρτιν Ρίτσαρντ, ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση.