Δήμος Δάφνης: Ο Τσιλίφης «ξεσκέπασε» την παράνομη λειτουργία του κολυμβητηρίου

Ένα σκάνδαλο χρόνων που αφορά το κολυμβητήριο της Δάφνης αποκαλύφθηκε από τη νέα δημοτική αρχή του Κ. Νικόλαου Τσιλίφη.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, που οι δημότες του τον εμπιστεύτηκαν με ποσοστό άνω του 60%, ανακάλυψε ότι με την προηγούμενη δημοτική αρχή του Αναστάσιου Μπινίσκου το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργούσε παράνομα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές.

Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο κολυμβητήριο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού προσφέρονται μαθήματα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες στον χώρο της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Δήμος Δάφνης: Τι απαντά η Τεχνική Υπηρεσία στο Dimarxos.gr

H ιστοσελίδα dimarxos.gr επικοινώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην οποία προΐστατο ο κ. Γεώργιος Χριστόφιλος.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιλος είναι προϊστάμενος από το 2019, που σημαίνει ότι ο ίδιος γνώριζε την υπάρχουσα κατάσταση στο κολυμβητήριο χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. Στενός συνεργάτης του κ. Χριστόφιλου υποστήριξε ότι αρχές του 2023 έληξε η δικαστική διαμάχη Δήμου-Γυμναστικής Ακαδημίας. Ωστόσο η Γυμναστική Ακαδημία, αδιαφορώντας πλήρως για τον κίνδυνο που διέτρεχαν και συνεχίζουν να διατρέχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, δεν έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στον Δήμο προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια λειτουργίας και να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Δήμος επιθυμεί να βάλει δύο καινούργιες μπασκέτες στον χώρο ωστόσο η Γυμναστική Ακαδημία μπλοκάρει την τοποθέτηση καθώς δεν στέλνει στην υπηρεσία τα απαραίτητα έγγραφα.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει ανησυχία σε χιλιάδες δημότες καθώς όπως αποκάλυψε η νέα δημοτική αρχή άπαντες κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Πηγή: dimarxos.gr