Κ. Μαρουσάκης: Αλλάζει ο καιρός σε όλη τη χώρα - Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Με άστατο καιρό συνοδευόμενο από βροχές και καταιγίδες, μας αποχαιρετά ο Αύγουστος σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Εν όψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες, ο γνωστός μετεωρολόγος στη σημερινή του πρόγνωση προειδοποιεί για βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα αυτά από το μεσημέρι και έπειτα, θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Η καιρική ωστόσο αυτή αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς όπως εξηγεί, «οι υψηλές πιέσεις θα ανηφορίσουν σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη με αποτέλεσμα να κατηφορίσει ο πιο ψυχρός αέρας προς την χώρα μας και να ρίξει την θερμοκρασία». Αναλυτικά, ο θερμός αέρας από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής αρχίζει και ανεβαίνει προς την κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες να κατηφορίζουν προς τη χώρα και λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, θα δημιουργηθεί αστάθεια που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Αύριο, θα σημειωθούν κάποιες μπόρες ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου και την Τετάρτη, προς το νότιο Ιόνιο οι ψυχρές αέριες μάζες που κατηφορίζουν θα συναντηθούν με τις θερμές θάλασσες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κύμα βροχών στην περιοχή.

Από την Πέμπτη μάλιστα, θα σημειωθούν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις μαζί με έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

 

Με πληροφορίες από Open