Εξηγήσεις για την αλλαγή μελών της επιτροπής για τα Όσκαρ από τη Μενδώνη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αιφνιδιαστική αντικατάσταση τεσσάρων μελών της επιτροπής επιλογής της ελληνικής υποψηφιότητας για τα βραβεία Όσκαρ, ζητά με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

Όπως αναφέρει η κ. Μάλαμα, «τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, ενώ διακυβεύεται το κύρος της ίδιας της διαδικασίας επιλογής, την στιγμή που η θεσμική συμπεριφορά του υπουργείου είναι άκρως προσβλητική για τους ανθρώπους που αποδέχθηκαν την αρχική πρόσκληση».

Το περιεχόμενο της ερώτησης, έχει ως εξής: «Με μία αιφνιδιαστική κι άκομψη εσωτερική άτυπη ενημέρωση, το υπουργείο Πολιτισμού κοινοποίησε την απόφαση του σε τέσσερα μέλη της επιτροπής επιλογής της Ελληνικής υποψηφιότητας για τα βραβεία Όσκαρ ότι καρατομούνται. Η αντικατάσταση γνωστοποιήθηκε στις τέσσερις προσωπικότητες του κινηματογράφου με την κάτωθι άκομψη και προσβλητική κοινοποίηση: «εκ παραδρομής σάς ανακοινώθηκε η συμμετοχή σας στην Επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει όσον αφορά στην ελληνική υποψηφιότητα για την 97η διοργάνωση των βραβείων OSCAR, συμμετοχή η οποία, δυστυχώς, δεν οριστικοποιήθηκε».

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, ενώ διακυβεύεται το κύρος της ίδιας της διαδικασίας επιλογής, την στιγμή που η θεσμική συμπεριφορά του υπουργείου Πολιτισμού είναι άκρως προσβλητική για τους ανθρώπους που αποδέχτηκαν την αρχική πρόσκληση.

Επειδή είναι απαράδεκτο για τον ελληνικό κινηματογράφο να υφίστανται τέτοιες θεσμικές συμπεριφορές από το υπουργείο Πολιτισμού.

Επειδή πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί το κύρος της διαδικασίας της επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα βραβεία Όσκαρ.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός :

Γιατί αντικαταστάθηκαν αιφνίδια κι άκομψα τέσσερα μέλη της επιτροπής επιλογής της ελληνικής υποψηφιότητας για τα 97α Όσκαρ;».

Με πληροφορίες από athina984.gr