Άνδρος: Παρέμβαση υπ. Ναυτιλίας για τον πλοίαρχο που σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επιβιβάζονταν ΙΧ

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/8) στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, όταν ο καπετάνιος επιβατηγού πλοίου σήκωσε την μπουκαπόρτα κατά τη διαδικασία επιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής (16/8) οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου.

Λόγω των καιρικών φαινομένων η ανύψωση

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων στο πλοίο και ενώ επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Το αυτοκίνητο παρέμεινε ακινητοποιημένο στην προβλήτα και στη συνέχεια ο καπετάνιος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο λιμάνι περίμεναν να επιβιβαστούν 10 επιβάτες και τέσσερα οχήματα, εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν επτά επιβάτες και τρία οχήματα.

Το Λιμενικό διευκρινίζει ότι, οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ