"Forget me Not": Κωνσταντίνος Μπιμπής και Μυρτώ Γκόνη μας συστήνουν τη μεγάλη επιτυχία του βρετανικού θεάτρου

Τη νέα σεζόν θα δούμε σε πανελλήνια πρώτη το έργο “Forget me Not” του Tristan Bernays, “next best thing” του βρετανικού θεάτρου, που λίγο πριν κλείσει τα 40 έχει ήδη παρουσιάσει έργα του σε θέατρα όπως το The Globe, Soho Theatre, Southwark Playhouse, Bush Theatre, National Theatre Studio και στο Classic Stage Company της Νέας Υόρκης.

Το “Forget me Not” είναι η ιστορία ενός ζευγαριού απ’ το πρώτο του βλέμμα μέχρι την τελευταία τους ανάσα. Αλλά όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά: το έργο μεταπηδά χωρίς φραγμούς στις αναμνήσεις, στο χώρο και τον χρόνο. Σε κάθε ανάμνηση οι χαρακτήρες είναι κάπου αλλού, σε διαφορετικό χρόνο, και συχνά κάποιοι άλλοι. Σαν δυο ατρόμητοι εξερευνητές ταξιδεύουν σε νέους κόσμους. Σε κόσμους με μια εσωτερική δική τους λογική, στο μέλλον και το παρελθόν τους, στη γνωριμία, στη γέννηση του παιδιού τους, στα βαθιά τους γεράματα, στη λήθη του έρωτά τους.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία για την προσπάθεια δύο ερωτευμένων ανθρώπων να παραμείνουν ενωμένοι μέσα στα χρόνια. Άλλωστε “το ότι αγαπάς κάποιον αυτό δε σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα. Για την ακρίβεια, πολλές φορές γίνεται αφόρητα δύσκολο”. Με το “Forget me Not”, ο βραβευμένος με το βραβείο “Δημήτρης Χορν” Κωνσταντίνος Μπιμπής ολοκληρώνει το ιδανικό τρίπτυχο πάνω στα ερωτικά ντουέτα, μετά τις επιτυχημένες και πολυταξιδεμένες παραστάσεις “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” και “Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια”.

Η Μυρτώ Γκόνη και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αναλαμβάνουν τη μετάφραση, τη δραματουργική επεξεργασία, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Νοέμβριο του 2024, ενώ το θέατρο και οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.