Εξοργισμένος ο Πλεύρης: Θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη ο κ. Γιαννακός, να αποδείξει όσα λέει για τις ΜΕΘ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις του, περί ΜΕΘ, όπως ανακοίνωσε εξοργισμένος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως θα υποβάλει αναφορά αξιοποίνων πράξεων για τον Μιχάλη Γιαννακό προκειμένου να κληθεί από τη Δικαιοσύνη και να αποδείξει τα όσα καταγγέλλει,  ότι δηλαδή κρατούνται ΜΕΘ για VIP περιστατικά.

Μάλιστα ο κ.Πλεύρης είπε πως για την ώρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «δεν έχει τολμήσει να αναφερθεί σε ονόματα για τα όσα υποστηρίζει. Αν το κάνει θα του υποβάλλω και μήνυση».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε δε, ότι ακούει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή και όχι αυτούς που βρίσκονται στην ασφάλεια του καναπέ και βγαίνουν στα κανάλια.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια – Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από την Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις

«Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Τα κριτήρια είναι αποκλειστικά και μόνο ιατρικά και οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την τακτική  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο για να δοθούν εξηγήσεις για τη διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης.

«Είναι κάτι ξένο με την πραγματικότητα, προσβάλει τους υγειονομικούς, τους επιστήμονες, τους γιατρούς που παίρνουν τις αποφάσεις αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια. Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο και φορτισμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται καθημερινά στο σύστημα υγείας για να κρατηθούν άνθρωποι στη ζωή», υπογράμμισε.

Μετά από σχετική ερώτηση προσέθεσε πως ο κ. Γιαννακός θα κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις και επανέλαβε ότι η είσοδος στις ΜΕΘ γίνεται αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους και την απόφαση την παίρνουν οι γιατροί.

Είπε επίσης για τους διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πως με την πρώτη διαθέσιμη και εφόσον είναι εφικτή η μεταφορά τους αυτή γίνεται αμέσως. «Όταν ο άλλος παλεύει για τη ζωή του κανείς δεν εξετάζει ποιος είναι ή τι είναι», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα δήλωσε πως είναι γνωστά και πως «εστιάζουμε την προσπάθεια στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή τους και για την κίνηση στη δημόσια σφαίρα και για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».

«Συνεχίζουμε τα ισχύοντα μέτρα», ανέφερε για τις μετακινήσεις εκτός νομού ενώ δήλωσε πως όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και είναι άνω των 60 ετών, δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε επίσης ότι τόσο το συγκεκριμένο μέτρο όσο και οι αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης αφορούν οριζόντια όλους όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, επομένως αφορούν και τους επισκέπτες.