Φ. Γεννηματά: «Να μην αφήσουμε την κρίση να γίνει ευκαιρία για τους λίγους και πρόβλημα επιβίωσης για τους πολλούς»

Προσωπικά πυρά στον πρωθυπουργό ότι πρώτος εκείνος έδωσε το μήνυμα της χαλάρωσης απέναντι στην πανδημία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι πρώτος εκείνος “σφύριξε τη λήξη”, καθώς – όπως είπε- συμμετείχε και ο ίδιος και οι υπουργοί της κυβέρνησης του σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς να φοράει μάσκα και χωρίς να λαμβάνει μέτρα προστασίας.

Αυστηρή ήταν η κριτική της κ Γεννηματά και για το άνοιγμα των σχολείων. «Γιατί δεν μπορούσε κάθε τμήμα να έχει το πολύ 15 παιδιά; Γιατί δεν μπορούσα να βρεθούν περισσότερες αίθουσες κα καθηγητές», αναρωτήθηκε η κ Γεννηματά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιβάλλει τον συνωστισμό μέσα στην τάξη και αρκείται τα παιδιά να έχουν μια μάσκα και ένα παγουρίνι.

«Να μην αφήσουμε την κρίση να γίνει ευκαιρία για τους λίγους και πρόβλημα επιβίωσης για τους πολλούς» είπε η κ Γεννηματά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και για τα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κινείται στη λογική του βλέποντας και κάνοντας και στην εξωτερική πολιτική. «Δεν επιδιώξατε να υπάρξει εθνική γραμμή, αρνείστε το συμβούλιο πολικών αρχηγών, να ξεκαθαρίστε τι διάλογο θα κάνουμε με την Τουρκία όταν αυτός ξεκίνησε» προέτρεψε τον πρωθυπουργό.

Η κ Γεννηματά αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την χυδαία αναφορά παίκτη σε ριάλιτι, ζητώντας από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή να το καταδικάσει, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να προωθείται ο βιασμός ως μια καθημερινή κανονικότητα από τηλεοπτική εκπομπή.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή