The Name Game

Μετά το σημερινό Eurogroup και πιθανότατα αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί τελικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το όνομα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Προς τι η καθυστέρηση;

Ένας συνδυασμός αιτιών απ΄ότι καταλαβαίνω. Αρχικά, να σημειωθεί ότι ο Jean-Claude Juncker φαίνεται πως δεν βλέπει θετικά μια πιθανή μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου (το όνομα του οποίου έχει μέχρι τώρα ακουστεί περισσότερο) από το Κολέγιο των Επιτρόπων στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει υπόψιν του την ένσταση αυτή, αν έχει εκφραστεί, καθώς αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχει λόγο να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο αντιπαράθεσης με την Ευρώπη.

Μπορεί όμως να αναρωτιέστε κι εσείς όπως εγώ, χάθηκαν οι άξιοι Έλληνες; Γιατί τέτοια προσήλωση στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρεία; Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται την απορία μας και διαφώνησε με την προοπτική πρότασης Αβραμόπουλου. Άλλα ονόματα παίζουν;

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να πρότεινε χθες την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Προκόπη Παυλόπουλου, του Μανόλη Δρεττάκη και της Μαριέττας Γιαννάκου. Δεδομένου πάντως ότι μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πιο ευτυχής με την πρόταση ενός προσώπου κύρους από το χώρο της αριστεράς ή του πολιτισμού, δεν αποκλείεται η τελική ταυτότητα του υποψηφίου να μας εκπλήξει.