Τελικά πότε λήγει μια κρέμα προσώπου;

Οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ είναι ένα θέμα που μας απασχολεί αλλά και που διχάζει γενικά τις απόψεις. Κάποιοι λένε πως δεν πειράζει να βάλεις μία ληγμένη κρέμα στο δέρμα σου αρκεί να μην έχει εμφανή σημάδια αλλοίωσης (μυρωδιά, χρώμα, υφή) ενώ άλλοι λένε πως πρέπει να τις πετάς μετά από έξι μήνες ακόμα και γεμάτες. Η αλήθεια βρίσκεται όμως κάπου στη μέση και πιο συγκεκριμένα στην συσκευασία. Ο γενικός κανόνας για τις κρέμες είναι ότι έχουν διάρκεια ζωής περίπου έναν χρόνο. Οι περισσότερες μάλιστα έχουν ειδική σήμανση με την οποία εξηγούν πόσο καιρό αφού ανοιχτούν είναι εντάξει να τις χρησιμοποιείς…

mmmmm

Είναι το σήμα με το ανοιχτό καπάκι που έχει ένα νούμερο (6, 3, 24) μαζί με το γράμμα Μ. Σημαίνει δηλαδή πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 6 μήνες (ή 12 ή 24 κοκ) αφότου ανοιχτεί. Από αυτό το διάστημα και μετά αρχίζει να αλλοιώνεται και να χάνει τη δραστικότητά της. Μπορεί όμως να σου κάνει κακό; Εδώ έρχεται η συσκευασία στο «παιχνίδι».

 

Αν η κρέμα σου είναι σε βάζο τότε υπάρχει κίνδυνος με τον καιρό να δημιουργηθούν μέσα της βακτήρια ή και μύκητες. Γιατί; Γιατί το προϊόν έρχεται σε επαφή με τα χέρια σου και με τον αέρα, δηλαδή με εστίες μικροβίων που μπορεί όντως να βλάψουν την επιδερμίδα σου.

 

Αν ωστόσο η κρέμα σου είναι σε σωληνάριο ή αντλία τότε μπορεί να σωθεί. Δεν έρχεται σε επαφή με δάχτυλα ή τον αέρα (ούτε και με το φως) και έτσι δεν δημιουργούνται μέσα της βακτήρια και λοιπά βλαβερά για το δέρμα σου πράγματα. Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Αν η κρέμα σου είναι σε σωληνάριο και έχει λήξει δεν θα πάθεις κάτι αν τη χρησιμοποιήσεις. Αν όμως είναι σε βάζο μην το ρισκάρεις και πέταξέ τη.

πηγή: queen.gr