Φεύγουν οι παραθεριστές από την Ελαφόνησο -Νέα εκκένωση - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά

Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι και παραθεριστές  στην Ελαφόνησο, καθώς διαρκείς είναι οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς παρότι χθες φάνηκε προς στιγμήν, να τίθεται υπό έλεγχο. Μάλιστα φαίνεται να ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή.

Οπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Νωρίτερα, οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες, αλλά και το κάμπινγκ, ενώ επίγειες κι εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο. Επίσης εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός Παναγιά.

Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιοι προτίμησαν να μείνουν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια..

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δεκαεννέα πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν στη φωτιά.

Η περιοχή στην οποία καίει η φωτιά είναι δύσβατη, κάτι που δυσχεραίνει τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των εναέριων δυνάμεων.