Πάγωμα τριών ταχυτήτων

Άκαρπη απέβη η πρώτη πολύωρη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια.

O υπουργός πρώτα είπε ότι θα παγώσει επ΄ αόριστον το νομοσχέδιο, μετά είπε ότι θα το παγώσει για τρεις μήνες και στο τέλος είπε ότι θα το παγώσει για ικανό χρόνο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που πήραν οι εργαζόμενοι από τη στάση Κεφαλογιάννη είναι ότι η κυβέρνηση αναζητεί διέξοδο από το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε ανοίγοντας το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών παραμονές Χριστουγέννων. Ελπίδες πάντως υπάρχουν ότι τα λιμάνια θα ανοίξουν μετά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

ΜΕ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ εμφανίσθηκε η κυβέρνηση και στην υπόθεση της τεράστιας αύξησης της τιμής των προστίμων για τροχαίες παραβάσεις. Η υποδοχή από τα ΜΜΕ αλλά κυρίως οι αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος ανάγκασαν το υπουργείο Μεταφορών να βάλει γρήγορα όπισθεν. Έτσι- μετά και το άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ρουσόπουλο- ο κ. Μ. Λιάπης ετοιμάζεται στη συζήτηση στη Βουλή να κάνει εκπτώσεις ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που μια παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο ίσο με ένα μισθό.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό αντέδρασε ακαριαία και ακύρωσε μια προβοκάτσια εις βάρος του για την ψήφιση του περίφημου άρθρου που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Με ομοβροντία δηλώσεων του εκπροσώπου κ. Π. Ευθυμίου και των κορυφαίων στελεχών κατήγγειλε την κυβέρνηση για «φαιά» προπαγάνδα με αφορμή διαρροές στον Τύπο που εμφάνιζαν την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά παρασκηνιακά από την κυβέρνηση την επιτάχυνση μέσα στον Δεκέμβριο της ψήφισης του άρθρου 16.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, οι καταναλωτές δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Καθημερινά αποκαλύπτονται περιπτώσεις εμπόρων με ληγμένα και επικίνδυνα προϊόντα αλλά και κλοπές από δήθεν λάθη στις ταμειακές μηχανές των σούπερ μάρκετ. Όσο για τους δανειολήπτες, θρηνούν από χθες την έκτη μέσα σε ένα χρόνο αύξηση των επιτοκίων, καθώς δεν είναι λίγοι πια εκείνοι που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “